Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stafylokok u bílého bulteriéra

8. 7. 2015

Stafylokok u bílého bulteriéra

 

Dotaz:

 

Dobrý den paní doktorko!

Potřeboval bych poradit, našemu bulíkovi začala vypadávat srst na hlavě a na krku. Kůže je v těch místech suchá, místy se strupy, až krvavými. Chtěl bych vás poprosit o vyjádření, případně léčbu. V příloze přikládám fotky.

Děkuji!

Odpověď:

Vypadá to na infekci Staphylococcus intermedius. U bulíků časté, na dlouho. Zejména mezi červnem a srpnem. Už roky to řeším jen alternativně, neboť po vysazení antibiotik se stav vrátí ještě horší. U 99 % případů. Bulík, zejména bílý, je náchylný na máčení jakoukoliv vodou, šampóny to jen zlepší na pár hodin a opět zhorší. Navíc se smývá ochranná vrstva mazu a bakterií z kůže a druhy staphylococců se pak přemnoží. Alternativní terapie spočívá v homeopatii a kapkách, někdy v tinkturách na natírání, eventuálně gelech. Podle situace. Přimíchávám esence, míchám masti, tinktury i kapky na vnitřní použití. Terapie vychází kolem několika set první měsíc, 300,- až 600,- podle rasy, závažnosti, každý další měsíc obvykle méně. Poradenství je opět různé, od 150,- do 500,- opakované rady. Terapie včetně prevence trvá dva roky a více !! Může vás to odradit, můžete zkusit něco jiného a zřejmě za rok… se zase ozvete.. Mám s tím 22 let zkušeností. Po několika měsících je podání denní nebo týdenní, což je několik Kč na den… Jde o vytvoření dlouhodobé specifické imunity a minerálního metabolismu. První bezplatná rada bude pupalkový olej, asi 2 ml denně, a Silicea 9ch 2x denně 3 a pak 1x denně 3. Podle vašeho zájmu budeme pokračovat dál.

Nálepy na kůži je potřeba odloupat olejem, vazelínou, sádlem… gelem, aby kůže dýchala. Pod strupem se udržuje zánět a množí se bakterie. Poškození nejodujte, nezasušujte, neboť zánět, bakteriální produkce, musí vytéct kůží ven; pri zasušení - gentian, jód…pudr - jen vytvoříte podkožní ložiska, která si najdou cestu jinudy. Topvet firma - kožní balzám nebo kostivalový gel jsou ideální.

01.jpg

 

 

02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg

Diplomovaní homeopaté: Brno – MVDr. Simona Müllerová, 602 559 860, e-mail: simona.homeopatie@seznam.cz Český Krumlov- MVDr. Dagmar Peterová, 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz.