Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výtoky z předkožky

23. 1. 2013

Výtoky z předkožky

Výtoky z předkožky má skoro každý pes. Obvykle je způsobený tím,že když se pes vyčůrá,ulpí tam kapička, ze země se nalepí nečistoty, bakterie aj.A pokud sepes pravidelně nelíže nebo nemyje, vznikne zánět.

Nebo je to čistící sliznice po podání chemických léků. Infekce od jiného psa vyjímečně. Nějtežší záněty léčím antibiotiky,třeba i pastou do vemene, obsahující antibiotika nebo antibiotika anetznymy, nebo vaginální tabley a k nim přidáváme homeopatikapodle typu zánětu.Rozhodně po přeléčení je třeba prevence. V době nejhoršího zánětu vypalchuji předkožkový vak slaboučkým hypermanganem nebo akriflavinemalespoň 3x denně, po vyléčení 2-3x týdně, což skoro nikdo nedodrží a zánět sevrátí. Hlavně bulíci seneolizují, protože si kvůli svalům nedosáhnou na pohlavní orgány. Takže na hustý zelený nebo zelenožlutý výtok merucurius corrossivus 15 ch 3x denně 3k.,po zlepšení 2x denně 3k., po dalším zlepšení 1x denně 3k., nejméně 3 týdny a pokračovat 2x týdně několik týdnů. Kombinovat s thuya 9ch ve stejném podání. Oba léky jsou na záněty sliznic, s hustou sekrecí. Thuya čistí i od léků a záteže z potravin ,ze vzduchu , očkovacích látek. Pokud hnis lepí a ulpívá, tak můžeme dát kalium bichormicum ( lepí vkrustách..) Pokud lepí aulpívá, je žlutý,tak podáme hydrastis. Na urputné zapáchající výtoky je tellurium a babtisia. Ředění nejlépe u všech 15ch, počet kuliček od 3 výše,aby vytvořilyplochu. Kombinace 2-3 homeopatik je z mého pohledu ideální. Přerušení opakování -medorrhiunum 15-30ch, nejprve 1x týdně - asi měsíc, pak 1x za 14 dní a jinak například 6x ročně jako prevence onemocnění močopohlavní soustavy. Zvýšení imunity, chronické záněty-prevence- silicea 15ch 1x týdně 5kul. několiktýdnů a dále 1x měsíčně dlouhodobě. Silicea je proti chronickému hnisání.

Byliny vnitřně - nejlépe měsíček nebo lichořeřišnice, 2x denně 15kapek 3 týdny ,ale pokud možno za 2-3 měsíce zase vybrat jednu lahvičku od firmy Herba vitalis. Prevence a hygiena je celoživotně nezbytná. Při opakovaní infekce, když to odhalíte dříve, tak stačí mercurius solubilis a sulfur iodatum,hepar sulfur (sliznicnčí léky) 2x denně 7-14 dní. Bohužel vyléčení je možné pouze při důkladném postupu, hygiena , léčba a následná systematická prevence.