Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky - značkování, hierarchie

27. 5. 2015

Kočky - značkování, hierarchie

MVDr. Simona Müllerová, květen 2015

Korektura: MVDr. Dagmar Peterová

 

Odpověď majitelce staršího kocoura a nového kotěte - kočičky:

Kočky mají problémové sociální cítění…hierarchické zařazení jim způsobuje skutečně problémy s močením…zadržením moči, značkováním a podobně.

Na území, kde je více koček, dávám preventivně Staphysagria 9..15..30.ch aspoň 1x týdně, v době příchodu nové kočky 2x denně. Pozici jde také urovnat Lycopodiem 15-30ch.. a předvádění a naštvání se Hyoscyamem.

Všechna homeopatika jsou na močovou soustavu a na psychiku týkající se křivdy, žárlivosti, udržení pozice; je možné dát všechny tři.

Z mně známých živočišných druhů jsou kočky na sociální zařazení nejcitlivější a hodně jich umírá na následky močových kamínků - z potlačených křivd. Návyk značkování se těžko odnaučuje, je nutné zasáhnout včas. Konstituční homeopatii - čili typologickou individuální dělám podle fotky, když není možná návštěva, a někdy i dávám kapky. Dělám vám konstelace, srovnání aury těla a duší koček, mají skutečně prudké střety. Výše uvedené bylo obecné, jim bych dala i Nux. Doporučuji homeo rozpustit, zatřepat s ním, neboť psychika je tady velmi silná. Vaše rodinné téma byla také otázka vyjádření svých pocitů vně a uspořádání hierarchie!!, proto zvířata dětí vaší rodiny obecně budou mít prioritní téma - hierarchie. Kocour má i nejistotu, co bude dál, jak to s ním bude vypadat. To je téma jeho mysli. Kočka je normální, prostě přišla, žije a adaptuje se, on je v pozici staršího sourozence a neví, jak to bude, méně péče, méně lásky, méně svého území…

Prevenci 1x za 14 dní doporučuji, ideálně Lycopodium a Staphysagria… Jinak bych dala všechny 4 na začátek, do smetany volně k pití, to mají kočky rády. Učte je ale i přijímat homeo tak, že hodíte kuličky na kořen jazyka, ať mají návyk. Kočky teď žijí i 17 let, takže je dobře, aby byly zvyklé přijímat léčiva přímo do tlamy a snášely manipulaci od majitele. Kočička o sobě trochu pochybuje jeho chováním a útlakem. To všechno je ale napravitelné. Urovnala jsem je… Kupte homeo a dávejte, ať nemáte následné problémy …