Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stafylokok dotaz

7. 1. 2014

Stafylokok
 

 

Dotaz:

Máme 6 letou dogu, kterou se snažíme léčit se stafylokokem. V současné době došlo k velkému zhoršení a začíná špatně chodit, každý den objevujeme nové léze.
Má nasazená antibiotika.
Je po dlouhodobé léčbě (1,5 měsíce) zánětu středního ucha. Léčba byla antibiotiky a kortikoidy. V té době se jí objevil 1. “puchýř,“ na pacce. Nepřikládala jsem tomu žádnou váhu, myslela jsem si, že to má podrážděné od drápu. Až když se jí objevila další boule, řešila jsem to. Dostala antibiotika, packy se řezaly, měla v nich drény. Po ATB nastalo zklidnění, ale jen do chvíle než přestala působit. Teď je vše zpět a v daleko horším stavu. Packy má rozvázané, každý den natíráme jódovou tinkturou. Plán doktor asi nemá. Spíš je to jen zkouška, jestli tahle ATB zaberou....má je na 14 dní.
Mimo to má SaniCell na zvýšení imunity. Po jeho dobrání, by měla dostat gamaglobulin.
Dávám jí denně 10 tbl Chlorelly.

 

Odpověď:

 

Pokud chcete vyléčit stafylokokovou infekci, nebo stafylokokovou a kombinovanou s kvasinkami, potřebujete skutečně kolem dvou let času, než se proces  zastaví a původce je vlastními silami zlikvidován. Intenzivnější léčba je na počátku, 2 až 4 měsíce, pak se již  podává méně homeopatik. Míchám kapky s Jonášovými esencemi, havajskými esencemi, kombinuji homeopatika podle individuální anamnézy, vždy ale používám nosodu Staphylococcinum nebo Streptococcinum a Monilia nebo Mallasezia - vše ostatní je individuální. Alternativní léčba je bezpečná, podle doby trvání předchozí léčby - antibiotika, kortikoidy.. koupele - je dlouhodobá. Čím více je nemoc zatlačena klasickými léky dovnitř, tím delší nebo intenzivnější je často zhoršující fáze  na počátku léčby homeopatiky.
Přesto nevidím cestu vyléčení stafylokoka antibiotiky.

Antibiotika to zklidní, opět zatlačí dovnitř..
Pokud chcete, dala bych k tomu aspoň na čištění Thuya 9ch 2x denně 5 před jídlem do tlamy nebo v piškotu, za deset minut muže jíst.
Každopádně to antibiotika nevyřeší, takže až je vysadíte, zřejmě do pár týdnů bude proces zpět. Je to takový kolotoč. Prostě se to někdy musí vydržet. Respektuji plně vaši volbu a jsem i nadále k dispozici jako váš alternativní terapeut. Ozvěte se podle vašeho uvážení. Můžeme pracovat souběžně - s antibiotiky. Problém je v tom, že procesu zhoršení není jak uniknout, leda celoživotně antibiotika…a pak kortikoidy, čímž zatížíte orgány, zkrátíte život…ale zjevně - na pohled - bude pes vypadat lépe. Měla jsem to sama v mém chovu před dvaceti lety. Své psy jsem za dva roky vyléčila a nemoc mi zůstala jen u jedné feny se sníženou imunitou, přesto měla jen alternativní léčbu.

Zhoršení přijde i bez kapek...může být i po kapkách, čili chcete jet celou dobu antibiotika? Na doživotí než přestanou působit? Pak dáte kortikoidy? I to je řešení… Pro mě sice vesměs nepřijatelné, ale můžete zvolit pozvolnou likvidaci psa pres ničení vnitřních orgánů, protože to neuvidíte, takže co oko nevidí, to srdce nebolí. Radši ať špatně dýchá a je unavená, a hlavně když jí nehnisají nohy, lidé to tak mají…
------------------



ATB zaberou částečně
Tím, že měla i kortikoidy, se jí snížila imunita, a proto stafylokok, již existující v těle, se projevil, neboť tělo sledovalo chemii a detoxikaci a nebojovalo s infekcí.
Jód to opět jen zatlačí dovnitř, všechny vaše postupy zatím vedou k tomu, že ve chvíli vysazení se prudce zhorší.
Stafylokoka a zánět je nutné dostat z těla ven, někudy to vytéct musí.
Vzhledem k potlačující opakované léčbě je teď zbytečné, abychom se viděly, ale budeme s tím už něco dělat.
Domluvíme, abychom aspoň něco udělali, dokud je zima, škoda každého zimního měsíce, který nemůžeme léčit, protože na jaře přibyde alergenů a je to vždy obtížnější.
Thuya jak uvedeno.
Kalium sulfuricum 9ch 2x denně 5.
A namíchala bych jen čisticí kapky, pošlu je, nebo byste se stavili, samozřejmě můžete i se psem…
Doporučuji hned vysadit jodovou tinkturu.

(Váš veterinář je odborník, dělá, jak nejlépe umí. Tak se to naučil, nastudoval… Klasická medicína jiný postup nezná, nepromýšlí... Vím, co čtu… co studuju… co žiju.. Takže pak kolega to rozhodně udělal tak, že by nebyl napadnutelný nikým a ničím.. Klasický postup u lidí i zvířat.)


 

 

Diplomovaní homeopaté:                                                                                             

Brno – MVDr. Simona Müllerová, 602 559 860, e-mail: simona.homeopatie@seznam.cz    Český Krumlov- MVDr. Dagmar Peterová, 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz.