Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevěra dnes- z porad klientům (milencům)

21. 1. 2016

Nevěra dnes- z porad klientům (milencům)

Sekce – z porad klientům

MVDr: Simona Mullerová

Korekce – Monika Simanovičová

Leden 2016

 

Máte oba několik možností.

1. žít lásku a ponechat si domov a rodinu s partnerem bez lásky

2. vzdát se lásky a fungujícího sexu a žít rodinu bez lásky s průměrným až žádným sexem, hlavně , že je „doma klid“, starý model rodiny.

3. lhát svým partnerům, ale mít lásku a doplnit si chybějící

4. říct svým partnerům pravdu a nést následky

 

Oba jste pod starými vzorci o rodině, priorita je klid a spořádaná domácnost, jak to bylo dříve. Láska rozhodně nebyla to, proč se zakládala rodina, ale výhodnost přežít! Bohužel tahle norma-pravidlo dneska neplatí a taková manželství nebudou dlouho spokojená a zdravá. Udělat , ale radikální řez vyžaduje odvahu a připravenost nést následky, což dnes opět dnes moc lidí nemá!!! Pokud si myslíte, že Vám pomůže vztah ukončit a budete mí klid , zkuste si to schválně!!

 

Láska jako dar a obohacení přišla do Vašich prázdných srdcí, místo vděku ji chcete zastavit a zničit a pokračovat v modelech páru bez lásky a bez sexu. Hlavně , že se spolu staráte o hnízdo- se svým partnerem. Kdybyste byli ve svém hnízdě se stávajícím partnerem šťastní a spokojení, nikdy by se nestalo, že někdo z venku vstoupí do Vašeho srdce a mezinoží, takže něco asi není v pořádku!

 

Nevěra tu byla vždycky, tisíce let , tajena nebo tolerována v úzkém kruhu „pro klid“ a masku dokonalosti rodiny a vztahu v rodině. Pokud jde o mě , tam kde je láska a chemie , vždy vztah podporuji , protože láska je nejkrásnější a nejdůležitější a nejmocnější síla. Nikdy nepůjdu proti lásce , neboť bych zklamala sebe a svou životní cestu, protože naprosto chápu nepřipravenost lidí na rozchod spokojeného , i když NE šťastného páru. Netlačím lidi do rozchodu ani rozpadu rodin. Nemyslím si , že láska bokem rýsuje narušuje spokojenost doma… naopak je doplnění, než se objeví síla a možnost změny.

 

Člověk musí vědět proč chce žít čeho se vzdá a čeho se nevzdá, proto se v přechodné době musí najít kompromis. Pokud byste svého manžela milovala , úplně snadno se vzdáte „milence“ a milenec , kdyby miloval svoji ženu a byl s ní sexuálně spokojený se Vás také snadno vzdá, vlastně se s Vámi ani nebude spojovat a Vy přece s ním. Něco Vás oba muselo vést k tomu , abyste byli spolu, i když máte

své rodiny a děti něco Vám asi chybělo!! A když se teď od sebe odtrhnete budete zase jen v původních párech, tak už Vám nic chybět nebude? Obětujete se ? A budete v té oběti šťastni ?

 

Naši rodiče a prarodiče tuhle oběť přežili , byli v páru na základě lásky a lidské úcty, respektu, podpory nebo v nenávisti , přetvářce neboť rodinná ekonomika to nedovolovala jinak. Zvykli si na sebe a ten styl života museli , nevěděli , že to jde jinak, anebo si to nedovolili. Jenže to bylo tehdy , vložili svým dětem , nám model rodinného hospodářství , kde je v lepším případě lidská láska a respekt , v horším případě jen vynucené soužití a nalezení nějaké cesty, jak to přežít.

 

Chcete se vzdát lásky a sexu proto, abyste nelhala partnerovi . To je sice hezké a je fér a pravdivě s ním být ,když ho nemilujete? Je to poctivé? Každý má morální hodnoty jinde. Pro mě je větší podvod být s někým koho nemiluju a přetvařovat se , než mít doma vztah přátelský a mít tajného milence. Každopádně se v tomto či v oněm dlouho vydržet nedá, ale posun, změna musí přijít ve prospěch lásky , ne ve prospěch finanční výhodnosti.