Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nenápadná manipulace, nedocenění, pozice

23. 3. 2016

Nenápadná manipulace, nedocenění, pozice

Sekce z porady klientům

MVDr. Simona Müllerová

Korekce Jana Valouchová

Březen 2016

 

Nenápadná manipulace

Jste obvykle velkou část života nespokojená. Sama se sebou, s lidmi, s pocitem. Vrací se vám program dostat tu péči, která vám v čase chyběla a současně mít alibi, že za to nemůžete, že oni o vás musí pečovat a všímat si vás. Je to tak trošku i msta. Je smutné, jak nemocní vyžadují pozornost od zdravých. Zatímco ve zdraví, jako by na to neměli právo a v nemoci je to povinnost. Tak se nemocným pravidelně ozýváme a chodíme je potěšit a na zdravé se pak co.. vykašleme. Princip lidí a princip doby. Já třeba raději trávím čas se zdravými lidmi.. a pohybem, než navštěvovat a psát těm nemo cným. Zdraví mají v mém životě lepší pozici.

 

Nedocenění

Potřebujete pozornost, péči, ale jste v prostředí, kde vám to nikdo nedá, čímž se prohlubuje deficit a upevňuje primární příběh. Máte zbytkové představy o tom, jak má vypadat stav péče, pozornosti a podobně. Tím se velmi omezujete. Nenecháte tvořit proud. Jste už hodně blízko osovobození, jen se zbavit těch utkvělých představ o vývoji a konverzaci druhých. Jste na tom závislá – vaše nálada, pocit i sebehodnota se mění podle chování lidí kol em vás. To je zásadní problém, takže to předěláme. Vaše sebehodnota záleží na vás, ne na okolí. Samozřejmě, váš postoj sama k sobě taky musíme přepracvat, neboť si kladete nemožné podmínky. Zamyslete se nad tím a objednejte nová kritéria hodnocení své hodnoty. „Odevzdávám se vedení proudem synchronicity k novému pocitu sebehodnoty“.

 

Pozice

Chronický zánět v kolenou máte způsoben tématem POZICE. Vaše pozice mezi lidmi, se sebou atd. Dokud si neujasníte svou novou, nezávislou a svobodnou pozici a nepřijmete ji, dokud se bude stále vaše pozice odvíjet o výkonu vámi nastaveném, nemůžete to vyléčit. Každá operace má smysl ve chvíli, kdy má klient v hlavě zpracované téma.

Rhus vás rozpohybuje, uleví a vkročíte ke změně. Lycopodium řeší pozici.