Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jídlo a stres, Načasování

25. 5. 2016

Jídlo a stres, Načasování

Z porad klientům

MVDr. Simona Mullerová

Korekce – Jana Valouchová

Květen 2016

Jídlo a stres

 

Úplně v pohodě nejste. Je to ale dané i konstelacemi dnů a energiemi. Jídlo se daří ne zcela podle vašeho očekávání. Zkusíme se podívat, kdy vaše potřeba řešit stres, smutek, problém jídlem... kde to začalo a proč. Máme tam malou důležitost v dětství, protože jídlo a důležitost je okruh žaludek, slinivka, slezina a tam, kde je člověk málo důležitý v rodině, potřebuje více jídla a to jídlo zadržet, a z něj si vlastně tvořit rodinu, půdu, zázemí. Vidím mezi 2 a 3 rokem vaši samotu, smutek a zpomalení metabolismu, protože jídlo vytváří hormonální ; radost a blaženost. Vzniká chybný vzorec následností. Udržet si blaženost a projeví se to udržením jídla, nebo tuku. Trávení je pomalé, hromadění vody, tuku a hmoty je větší.

Čistím vám časovou osu, protože smutek vám sepne vůlí neovladatelnou reakci vyhledávat jidlo a tvořit tak domov, rodinu a zázemí. Potom jste jídlem řešila ješte několik etap v životě, vždycky se smutkem, ale i se vztekem. Vyhledávám ve vašem životě období sebedůvěry, na něm to stavím, to období je dost dlouhé na to, abychom to mohly použít jako startovací bod a jako paměť těla. Odvíjejte se od toho a navozujte pocit krásného, štíhlého ladného těla, až o něm nebudete vůbec pochybovat. Rozhodně to dělejte před spaním, ale můžete i vícekrát denně. Nechtějte udržet ten starý pocit. Ten starý pocit je pouze východisko pro nový pocit štíhlosti v tomto čase, prostoru a osobnosti. Vědomě si dovolte řešit samotu, smutek, zklamání, a deficitní rodinná témata jinak, než jídlem, a hromaděním hmoty. Skutečně si řekněte, že si to dovolujete. Máte blok na úrovni změnit to, co dřív fungovalo. Bolest byla menší, efekt byl ale krátkodobý, tělo uz nechápe, že pak následovala další lítost z pocitu plného těla.

 

 

Načasování

Lidé mají touhu a potřebu vyřešit něco rychle, rychle v sobě .. takže si raději zapálí, než konfrontaci. Rychle zaplatit za chyby, co dělali dlouho.. ale z počátku musí každý prokázat

vůli, disciplínu a skutečné odhodlání přijmout trvání nápravy škod …. a pak může přijít zázrak a rychlé vyřešení. Napojením se na síť alkoholu, drog, kouření neumožňuje řešení problému vně a jen dočasné řešení probému uvnitř s následky vně i uvitř navýšením problému.