Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak komunikovat s partnerem

Jak komunikovat s partnerem

Výňatky z mailu klientce

MVDr. Simona Müllerová, leden 2015

 

Nejde o to, co řeknete, ale vy musíte mluvit sama za sebe, nehrát jeho hru, ale svou a tu hrát správně, může se přidat.

Přistupujte ke konverzaci otevřená, bez předpokladu jeho jednání, bez očekávání

V konverzaci použijte pouze 1.osobu - já se cítím tak…já bych chtěla tak…,a teprve potom co bys chtěl ty?

Žádná obvinění, ty jsi.. protože ty… kdybys ty..

 

Přirozeností ženy je rozebírat, řekněte mu, že to je typické jednání ženy a pokuste se v této chvíli jednat mužsky a jen ho vyslechnout, bez komentáře a obhajoby.

 

Běžná taktika zraněného muže je, že uznává většinou jen svůj názor, stále něco a někoho posuzuje a odsuzuje, rozčiluje se.

Musíte téma otevřít, akčně a dát tomu šanci, ne stahovat se, hrát jeho hru.

Buď se přijmete takoví, jací jste - s chybami - a společně je budete měnit…nebo aspoň jeden použije druhého k odbloku, přepracování sebe sama. On je vám inspirací k vaší osobnostní změně. Buď se přidá, nebo bude vyměněn.

 

Záměr Nebe byl vás spojit, dát vám oběma šanci; když vás nebe spojilo, začaly se uvolňovat bloky, abyste je řešili, abyste měli základnu štěstí a pevnosti a ustáli to, běžný postup Nebe.

Karma, osud, klasika…vysvětlete to i jemu nezávisle na tom, zda to pochopí, prostě mu to řekněte, nebo dejte přečíst.

 

Muži mívají i obranu, strach z lásky. Jde o snahu žít prvotní blok odmítnutí, bohužel, starý zákon karmy, ale mění se zásahem Vesmíru a lidí, kteří Ví !!

 

Pokud jste unavená a těžko se motivujete, znamená to:

- únava - nežijete pravdu a sobě, to stojí mnoho sil,

- nedostatek motivace - máte bloky, zranění, falešnou hrdost.. stahuje vás to do sebelítosti, která nic neřeší, motivací je vaše štěstí ( ne vás dvou - vy a on). Hnací silou je rozvoj osobnosti, nalezení sebe a rozvoj.. vás osobně, ne vás obou. To přijde potom. Na cestě seberealizace, sebepoznání jednotlivce musí každý tvořit sebe, přepracovávat se… každý se zájmem o sebe… a pak se ti dva spojí, nebo mají společný záměr.

Pokud se stále ohlížíte na něj, snažíte se mu vyhovět, posilujete jeho bloky a není cesta ven. Můžete i uvíznout v rutině a rezignaci na svůj život, když své štěstí podmiňujete jeho chováním a společným štěstím.

-------------------------------