Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výklad podle křestního jména (N-Ž)

NADĚŽDA
- osobnost, většinou ne moc dobrá pro manželství. Její city jsou jako její rozmary, měnivé a málo stálé. Děti vychovává v poklusu, takže jdou do života vycepované, ale většinou v mnoha směrech zakřiknu tě. Naděždy by si měly uvědomit, že existuje i jiné
štěstí než jen to jejich. Vůbec nedoporučuji ohnivá znamení a znamení Štíra. Vhodné zaměstnání: voják, policistka, pilotka nebo špičková sportovkyně, má na zlato. Profesně i energeticky. Vládne Jupiter, Měsíc, Uran a Slunce.
NATÁLIE
- hezká, citová, materialistická i svůdná. Velké tendence k předvádění se a k žití na úrovni. Přesto ani tyto vlastnosti nesnižují její charakterové přednosti, jako jsou věrnost rodině, soucit i touha pomoci trpícím lidem. Vhodná ve všech znameních. Vládne
Jupiter, Měsíc, Venuše a Uran. 
NATAŠA
- v uplynulých čtyřiceti letech se nějak vloudilo z východu do našeho kalendáře. Náhodou má Nataša skutečně charakter a inteligenci, takže jsme si přivlastnili dobré jméno. Je citlivá, inklinuje k pedagogice a pomoci druhým. Hodí se do všech znamení.
Vládne Jupiter a silné Slunce.
NELA
- energetická nerovnováha provází jméno celý život. Trochu svobodomyslná dobrodružka. Život bere velmi prozaicky. Své blízké často komanduje. V životě má štěstí, víckrát se stěhuje, nebo s maminkou prožívá několik rozvodů. Sama nemá touhu se
vdávat. Chce něco dokázat a v mnoha případech se jí to podaří. Vhodná jsou mírnější znamení: Váhy, Rak, Ryba, Kozoroh. Vládne Jupiter, Slunce a Merkur.
NIKOLA
- ať už je dáno chlapci či dívce, ani jeden se v životě neztratí. Jsou samostatní, závislí jen, když to opravdu cítí. Vhodné ve všech znameních. Extrémně mamonářští jsou ve Štíru a v Býku. Rovněž Lev je velmi motivuje hromadit majetek Jako rodiče jsou zodpovědní a milující. Vládne Jupiter, Měsíc, Venuše a Uran. 
NINA
- opět jméno z dálné Rusi. Nina touží být šťastná, ale je citově hůře přizpůsobivá. Působí obrácený Měsíc s Plutem. Těžko si vybírá svůj protějšek. Má ráda děti i zvířata, a často si s nimi rozumí víc než s lidmi. Vhodné znamení Ryby, Rak, Vodnář, Panna, Váhy, v nich nebude tak moc zbrklá. Vládne Jupiter a obrácený Měsíc s Plutem.
NORA
- komunikativní a tvůrčí jméno. Nechybí mu cit ani rozum. Jako přítelkyně je dobrá. Většinou má talent uměleckého směru. U vědy by Nora vydržela pouze za určitých podmínek. Vhodné pro všechna znamení. V Blížencích a Štíru extravagance. Vládne Jupiter, Měsíc, Slunce a Mars.
NORBERT
- praktický, duchapřítomný, nerad se nechá poutal svazkem manželským. Velmi soběstačný. Pokud je do manželství vehnán, stejně si dělá, co uzná za vhodné. Žena musí být hodně tolerantní. Nejlepší je ve znamení Kozoroha, Lva, Býka a Vah. V těchto
znameních je víc ovladatelný. Vládne Jupiter, Mars, Uran a silně Slunce.
OLDŘICH
- je pravý opak Norberta. Rodinný typ, nehazarduje s city jiných. Je nadán jako spisovatel či publicista, prostě psavec. Od přírody velmi láskyplný. To Oldřich vyzvedl Pradlenu Boženu ke svému stavu. Zde je ukázka, jak se vibrace hodnot nemění ani po staletích. Vhodný pro všechna Znamení. Vládne Venuše, Merkur, Mars a ještě jednou Venuše.
OLDŘIŠKA
- jméno je domácké, někdy jednající zbrkle, zkratově. V Oldřišce dřímá náladovost, nespokojenost s jejím průběhem života, někdy i neurčitá míra sobectví. Toto jméno není dobré, přestože nemá karmickou zátěž. Není ambiciózní. Neumí mít nadhled. Její
setrvávání na zemi se pohybuje v jedněch kolejích. Moc jméno nedoporučuji v žádném znamení. Jen výjimečně 1: 1000 je šťastnější. Vládne Venuše, Mars, Jupiter a Uran.
OLEG
- komunikace a ambice jsou jménu vlastní. Většinou mu vyjde vše, co si zamane. Zdravá a přitom ne bezohledná dravost mu zjedná obdivovatele. Velmi si váží rodinného krbu. Je oblíbený, až populární. Inteligentní i citlivý. Je v každém znamení jiný. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Venuše, Měsíc, Slunce a Mars.
OLGA
- potrpí si na rodinný krb, vzdělání a často i pomoc druhým. V mnoha případech pracuje jako sociální pracovnice. Někdy trpí výkyvy nálad. Zajímají ji duchovní vědy. Její život jsou změny. Vhodné znamení pro Olgu je Beran, Lev a Panna. Méně už Střelec. Vládne Venuše, Slunce, Saturn a Uran.
OLIVER
- vítězné jméno. Dostat ho, znamená méně problémů, povahovou stálost, citovost. Oliver většinou končí jako ředitel dětského domova nebo jinak pomáhá lidem v nouzi. Je čestný, přímý a má jiskru humoru. Vhodná znamení: Kozoroh, Býk, Beran, Váhy, Blíženec, Vodnář a Rak. Vládne Venuše, Mars, Neptun.
OLIVIE
- obdobné jako u Olivera, stálost, humánnost, boj o dobrou věc. Velká citlivost a láska. Nakonec vítězství. Jméno vhodné pro všechna znamení. Vládne Venuše, Mars, Neptun.
ONDŘEJ
- obrácený Mars s Plutem naznačuje boj sám se sebou nebo s ostatními. U tohoto jména by měli rodiče podporovat s citem rozvoj ducha. Ondřej je hodný, ale rozporuplný. Doporučuji znamení Kozoroha, Střelce a Berana.· Vládne Venuše a Mars.
OSKAR
- sice vyznává posvátnost rodiny. ale je to bouřlivák a velký ochutnávač života. V rodinném kruhu despotický či sobecký. Podléhá životním nástrahám - víno, ženy, zpěv. Nedoporučuji v Raku a Štíru, Vodnář je náladový. Jedině Kozoroh, Lev a Panna dokáží
částečně zvládnout Oskarovy pudy a touhy. Vládne Venuše, Slunce a Jupiter.
OTAKAR 
- jméno se šťastnou hvězdou. Komunikativní, někdy až upovídaný. Věrný svým blízkým. Nadaný a přátelský. Inteligence je zárukou úspěchu, o který se Otakar dovede dravě poprat. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Venuše, Měsíc a Slunce, někdy se do
cesty připlete Mars. A Otakar se dovede zdravě naštvat.
OTMAR
- jméno s obrovskou energií. Dosahuje úspěchů díky zaujatosti pro cíl, někdy i bezohlednosti. Hrne svou káru dál směrem vzhůru. Je bystrý, dovede využít dobré příležitosti. Jako manžel dá rodině velmi slušné materiální zázemí. S časem je ale na štíru, s projevováním citů rovněž. Dovede být velmi náladový. Doporučuji v Rybách, Panně, Vahách, Raku. Tam je částečně vše zmírněno. Vládne Venuše, Merkur a dvojitý Měsíc, láska a protiláska.
OTO
- nesoustavná energie Ota provází celý život, je přelétavý v názorech, umí bojovat skrytě a nebezpečně. Vyznává ro-dinu jako útočiště. Je samostatný, těžko ovladatelný. Prostě svůj. V životě má občas i štěstí, ale musí si ho vydobýt. Jméno moc nedoporučuji. Vládne Venuše, Slunce, Merkur a Jupiter.
OTÝLIE
- vyznavačka rodiny, kterou si brání jako lvice, vyžaduje hodně lásky. V životě mívá víc štěstí než rozumu, protože je značně tvrdohlavá. Své děti má ráda kolem sebe. Dovede vytvořit zázemí, ale klid do něj musí vnést manžel, který ji musí občas mírnit v prudkosti či zaujatosti. Jméno je vhodné v Rybách, Raku, Váhách. V jiném znamení se Otýlie necítí moc dobře. Vládne Venuše, Mars, Měsíc a Jupiter.
PANKRÁC
- k úspěchům se dostává těžce, je to osobnost inklinující k humanitním vědám, hlavně k medicíně, psychologii. Vždy touží být na výsluní. V tom je nekompromisní. Doporučuji všechna znamení kromě Štíra a Vah. Pankrác se nehodí pro manželský život, je velký
individualista. Vládne Saturn, Měsíc, Uran a Slunce.
PATRICIE
- obětavá a hlubokomyslná, inteligentní, stálá. Má štěstí, že není přecitlivělá. S úspěchem může pracovat jako zdravotní sestra či lékařka. Ani práce na patologii ji neděsí. Hůř je na tom s rodinným životem. Buď nemá čas si rodinu založit, anebo je to nad její síly. Až po třicátém roce začne přemýšlet, že by se měla věnovat i sobě, nejen svému povolání. Vhodné pro Berana, Rybu, Střelce a Vodnáře. V jiném znamení má osobní problémy. Vládne Saturn, Merkur, Jupiter a Neptun.
PATRIK
- individualista. Práce pro druhé ho většinou zcela pohlcuje. Obrácený Mars s Plutem ho řadí mezi ty osobnosti, kteří mají většinou vnitřní problém vyznat se sami v sobě. žení se později. Vhodné znamení Beran a Vodnář. Tam se snáze orientují sami v sobě. Vládne Saturn a obrácený Mars s Plutem.
PAVEL
- jméno citové, avšak s horším vnitřním přizpůsobením. Pavlovi se hůře říká "mám tě rád", i když to tak cítí. Pavel nebojuje o místo na slunci, ale o slunce v sobě. Ženy by měly tento fakt respektovat v mnoha znameních. Pavel může být i dost neurotický, protože
mu dělá potíže vyznat se ve své duši. Doporučuji meditace ve všech znameních. Vládne Saturn, obrácený Měsíc s Plutem a ještě Měsíc.
PAVLA
- jméno s karmickou zátěží. Nedoporučuji dávat vůbec. Zde řádí v životních intervalech Saturn. Pokud se jmenujete Pavla. jistě víte, o čem mluvím. Stálo by za to jít na matriku a jméno změnit. Uvidíte, že se vám opět rozzáří sluníčko v očích. Vládne Saturn. Slunce, Venuše a opět Saturn.
PAVLÍNA
- jméno s horším vnitřním přizpůsobením. Nešťastná i bojovná. Obrácený Mars s Plutem dělá pěknou paseku. Vždy přímá, někdy náladová. ale uvnitř hodná, toužící být jen trochu šťastná. Někdy je až nepřiměřeně tvrdá. Dokáže udělat z bytu vkusnou zlatou klícku a v ní bojuje o vše, co jí osud přidělí. Dokáže být tvůrčí i obětavá. Doporučuji v Býku. Kozorohu a Raku. Vládne ten zatracený Saturn s Plutem a Mars.
PETR
- neklidná a tvůrčí duše. Dovede se o své místo na slunci poprat a má úspěch. Je citový se smyslem pro humor. Jménu je vrozená inteligence. Vhodný pro všechna ohnivá  znamení. Ani zemská nejsou špatná. Hůř se cítí v Blížencích a Vahách. Ve Štíru je moc na ženy. Vládne Saturn. Měsíc. Mars a Jupiter.
PETRA
- toto jméno chce v životě něco dokázat. Je přirozeně inteligentní. Většinou dokáží víc jen Petry ohnivé, tzv. Beran, Lev a Střelec. Ostatní musí pracovat ve prospěch druhých a dost bojovat o své místo na slunci. Ve vodním znamení jsou úspěšné i Štírky - neboť
Saturn je jejich kmotr. Vládne Saturn, Měsíc, Merkur, Venuše. 

PRAVOSLAV
- jméno stvořené na překonání všech životních překážek. Vítězné jmenné vibrace. Pravoslav v životě něco dokáže. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Saturn, Mars,¨Venuše a Neptun.
PROKOP
- oblíbený mezi přáteli, hlavně mezi ženami. Přesto je introvert, způsobující mnohdy sám sobě problémy. Většinou talentovaný a inteligentní. Doporučuji ve Vodnáři, Lvu, Střelci, Panně. Vládne Saturn, Mars, obrácené Slunce s Plutem. A ještě Slunce.
PŘEMYSL
- altruista, dobrý psycholog i znalec lidí. Nikomu neublíží. Ke svému cíli se dostává dobrou prací a snažením, ne protekcí. Většinou vítězí a dojde svého cíle. Ctí rodinu. Je stálý a věrný. Vhodný pro všechna znamení. Vládne Saturn, Mars, Venuše a Neptun.

RADANA
- komunikativní, citlivá i bojovná. Dokáže být veselá a kamarádská. Vysloveně studijní typ, nezřídka ji zajímají vědy v širokém záběru. I vědy vědou neuznávané. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Neptun, Měsíc, Slunce a Mars.
RADEK
- šťastné jméno, většinou se jeho osud vyvíjí příznivě. Inteligentní, ambiciózní a stálý. Kromě znamení Štíra a Kozoroha jsou vhodná všechna znamení. Radek je pracovitý, zodpovědný, jako přítel naprosto bezkonkurenční. Každému člověku bych přidělila
jednoho Radka, kdybych ovšem měla tu moc. Vládne Neptun, Měsíc, Slunce a Mars.
RADIM
- stálý, někdy nerozhodný s touhou dovézt svou loď do přístavu a tam zůstat. Je v určitých znameních nadaný, Ryby, Rak, Beran, Váhy, Býk. Většinou je velmi skromný, má rád děti a lidi vůbec. Vždy končí v manželství. Vhodný pro všechna znamení. Vládne
Neptun, Měsíc a Saturn.
RADKA
- jméno má dost štěstí, ale v citových vztazích někdy problémy způsobené partnerem. Radka potřebuje hodně času, než začne nový vztah. Inteligence a stálost jsou její devizy. Vládne Neptun, Slunce, Saturn a Uran. Vhodné hlavně pro ohnivá znamení.
RADMILA
- Radmila je zvědavá, stálá, učenlivá. Dobrá matka, má v sobě hodně samostatnosti. většinou se vdává později. Ve stáří se z ní může stát i spiritistka. Vhodné pro všechna znamení, neboť má vyváženou vibraci. Vládne Neptun, Mars, Slunce a Merkur.
RADOMÍR
- Radomír dlouho vydrží, je dlouhověký. Je nadaný, obdařený velmi slušným zdravím, živočišný a oddaný. V mládí má velmi rád ženy a trvá mu, než se usadí. Se ženským pokolením to umí, každá mu odpustí cokoli. Měl by pracovat v uměleckém směru,
publicista, herec, konferenciér apod. Vládne Neptun, Merkur, Měsíc a Venuše. Kromě Štíra (v něm by byl až sexuální maniak) je jméno vhodné pro všechna znamení.
RADOSIAV
- doporučuji přejmenovat na Radka, a to i úředně. Radoslav má velkou karmickou zátěž, což mu hodně brzdí zdraví, štěstí i radost ze života. Nedoporučuji v žádném znamení, i když je v této vibraci hodně duševní sily tuto nepřízeň překonat. Někdy trochu pomůže souřadnice s příjmením. Vládne Neptun, Měsíc, Neptun, to znamená od ničeho nikam.
RADOVAN
- ambiciózní, ale vnitřně hůře přizpůsobitelný. Cílevědomý, sportovně založený. Prostě vítězství přes všechny překážky. Vždy jde přímo, je upřímný, dokud ho jiní neupřímní  nepoučí. Jméno vhodné pro Berana, Lva, Střelce, Kozoroha a Pannu. Vládne Neptun a
obrácený Mars s Plutem.
REGÍNA
- královské jméno s vítěznou vibrací, stálostí a životním přehledem. Většinou má krásnou i královskou chůzi. Je obdařena věděním z minulých životů a z těch nevědomky čerpá. Někdy se z ní stane čarodějka. Pokud se vám narodí děvče a dáte jí jméno Regína,
začne se váš život obracet k lepšímu. Regína pomáhá. Vládne Neptun, Mars, Venuše a Neptun. Jméno vhodné pro všechna znamení kromě Štíra, v tom je víc nervní a rozvíjí se nezdravé ego.
RENÁTA
- stálá citlivost a boj s ní. Renáta může být velmi nervní, uzavřená, někdy příliš tvrdá a tvrdohlavá, čímž si sama ztěžuje život. Nedoporučuji v Kozorohu, Štíru, Býku, Rybách, ani ve Lvu. Trochu vyrovnává její situaci znamení Vah a Vodnáře, v nich si může
uvědomit své pro i proti. Její život je stálý boj o štěstí. Vládne Neptun, Měsíc, Mars a Jupiter.
RENÉ
- mírný, stálý, pracující pro druhé. Vnitřní napětí ho provází celý život, začíná už od dětství. Je snílek s otevřený-mi očima. René znamená být někomu podřízen a neustále pracovat. Přitom on je milující a věrný. Doporučuji v Beranu, Lvu, Střelci, Štíru a
Kozorohu. V těchto znameních bude bojovat o své štěstí. Vládne Neptun, Měsíc, Merkur a Venuše.
RICHARD
- majetnický, sebejistý a bohužel i s karmickou zátěží. Mé-ně citlivý, schopný, inteligentní a povýšený, v mnoha případech. Snad nejhorší je ve Štíru a Býku. V Kozorohu navíc dost lakomý. V životě může svou káru dotáhnout vysoko, ale potom začne pracovat
jeho karmická zátěž, tzn. horší zdraví a problémy všeho druhu. Každý Richard by si měl od mládí uvědomit, že není na světě sám a svou pomoct druhým by mohl snížit svou karmickou zátěž. Doporučuji ve Vodnáři, Vahách, v Panně. Vládne Neptun, Merkur, Mars a Saturn.
ROBERT
- domácí typ. Robert se narodí proto, aby byl jednou dobrým partnerem. Umí v mládí bojovat, případně dosáhne dobrých výsledků ve sportu. Co začne, také dokončí. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Neptun, silný Mars a Venuše.
ROBIN
- legendární jméno skrývá stálost, boj a vítězství, učenlivost i určitou citlivost. Jeho inteligence ho předurčuje k vedoucímu postavení. Velmi příznivé jméno. Doporučuji ve všech znameních. V Rybách bude spíš psycholog či psychotronik, ale rovněž úspěšný. Vládne Neptun, Mars, Slunce a lv1erkur.
ROLAND
-osobnost s mnoha vnitřními proměnami, citový a zároveň silný, stálý, ambiciózní. Vhodné pro všechna znamení kromě Býka a Štíra. Vládne Neptun, Uran, Měsíc a Slunce.
ROMAN
- hezké jméno, které nedostane nic zadarmo. Často se pod tlakem okolností může dát špatnou cestou. Bohužel má v životě často zablokované štěstí. A při špatném znamení se z něj může stát až delikvent. Nedoporučuji ve Vodnáři, Štíru, Váhách, Blížencích nebo Beranu. Vhodný je Býk a Kozoroh. Ale nejlepší je nedávat jméno vůbec. Vládne Neptun, Měsíc, Jupiter a Saturn.
ROMANA
- praktická, citlivá i stálá. Život jí připravuje dost změn, které zvládá se skřípěním zubů. Měla by umět vydělávat peníze a zúročit je. O životní štěstí se bude muset poprat, ale většinou zvítězí. Jméno vhodné pro všechna znamení. Vládne Neptun, Měsíc, Venuše a
Uran.
ROSTISLAV
- stálé vítězství, bojovnost, vyrovnané jméno. Většinou se Rosťovi daří. Potrpí si na rodinu a rodinné kořeny. Je věrný a hodný. Jméno doporučuji ve všech znameních. Vládne Neptun, Mars, Venuše a ještě Neptun.
RUDOLF
- přátelský, stálý, se smyslem pro rodinu. Živočišný ve Lvu a vítězný. Vhodná znamení ohnivá a zemská. Znamení vzdušná a vodní jsou méně příznivá. Vládne Neptun, silný Mars a Venuše.
RÚT
- děvče s nevyrovnanou energií, která se bude muset v životě vyrovnat. Jinak velmi inteligentní a učenlivá, stálá. Vhodná jsou znamení Lva, Býka, Vodnáře, Panny a Střelce. Povolání: advokát, politik, vědec v terénu či archeolog. Vlád-ne Neptun, Slunce, Merkur a Jupiter.
RŮŽENA 
- stálá, bojovná a učenlivá. U tohoto jména je důležité, v jakých podmínkách se narodí. V takových totiž pokračuje a málokdy vybočí do vyšší úrovně. Doporučuji v Beranu, Lvu a Střelci. Vládne Neptun, Mars, Slunce a Merkur.
ŘEHOŘ
- většinou má láskyplné rodiče i přátele. Je oblíben, ale zápasí s vnitřním přizpůsobením. Introvert je magnetem pro ženy jako snadno ulovitelný partner, ale to je jen zdání. Žena musí pochopit v plné šíři jeho duši, potom teprve se Řehoř dá ochočit. Je nadaný a inteligentní a dosahuje úspěchů za pomoci své příjemné osobnosti. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Neptun, Mars, Saturn a obrácené Slunce s Plutem.
SABINA
- osobnost vítězící, skrytá introvert s horším přizpůsobením se lidem. Snadno studuje, je schopna soustředění. Svou životní pouť dotáhne většinou vysoko. Nerada se dává poutat v trvalý svazek. Její život znamená vítězit na všech frontách. Většinou vchází
do manželství až kolem třicátého roku. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Slunce, Neptun a obrácené Slunce s Plutem.
SAMUEL
- osobnost, která nemá lehký start. Samuela čeká hodně životních změn, životní štěstí, inteligence. Jméno vhodné pro Berana, Lva, Střelce, Kozoroha, Ryby a Raka. Vládne Slunce, Saturn a Uran.
SANDRA
- komunikativní, nadaná i bojovná. Vždy schopná se o svůj úspěch poprat se životem. Protože dost bojovnosti je už ve jméně, doporučuji ve znamení Ryb, Raka, Kozoroha, Vodnáře, Váhách, Blížencích. V Beranu, Lvu, Střelci a Štíru bude velmi cílevědomá.
Může dosáhnout špičkových výkonů v různých povoláních, sportech, umění atd. Vládne Slunce, Měsíc, Slunce a Mars.
SÁRA
- inteligentní snílek, který hodně obětuje své rodině a svým blízkým. Rodinu zakládá, když už, tak hodně pozdě. Vždy má ohledy na druhé. Vibrace není jménu příznivá a přináší četná zklamání přes současnou popularitu jména. Moc ho ne-doporučuji. Vládne
Slunce, Měsíc a Mars.
SASKIE
- velká individualistka s horším vnitřním přizpůsobením. Jméno je vítězné přes všechny překážky. Většinou příjemná tvář i postava. Inteligence a stálost. Doporučuji všem znamením. Vládne Slunce, Neptun a obrácené Slunce s Plutem.
SÁVA
- čistá vibrace karmy, nedoporučuji. Sáva, pokud už je jméno dané, inklinuje k práci s lidmi. Své štěstí si musí chránit a opatrovat, protože ho má v životě málo.
SERVÁC
- druhý ledový muž proměnlivého charakteru. Inteligentní, živočišný dobrodruh plný invence a touhy poznávat dálky. K ženění moc nebude. Doporučuji ve Střelci, Beranu a Vodnář. Vládne Slunce, Měsíc, Mars a Jupiter.
SILVESTR
- studijní typ s choulostivějším zdravím. Své štěstí si musí hodně vydobývat. Ve jméně je karmická zátěž, takže námaha je značná. Doporučuji houževnatým znamením - Beran a Kozoroh. Vládne Slunce, Mars, Merkur a Saturn.
SILVIE
- produktivnost, úspěch, radostný boj o své štěstí, protože je vždy vítězící. Životní plány má Silvie už od útlého dětství. Je učenlivá, inteligentní a přijímá životní výzvy. Je v ní plno entuziasmu. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Slunce, Mars a Merkur.
SIMONA
- Simoně život přináší spousty změn, je materialistická, hezká. Krásu jí dala do vínku Venuše. Jako osobnost v životě dokáže víc než ostatní jména. Změny jsou její život. Měla by se vdávat bohatá a vybouřená, jinak nebude spokojená. Doporučuji v Býku, Beranu, Lvu, Střelci, Štíru a Blížencích. V ostatních znameních je méně bojovná, a proto bych je nedoporučovala. Odrazí se to totiž na povaze a vnitřní nespokojenosti. Vládne Slunce, Měsíc, Venuše a Uran.
SLAVĚNA
- citlivé jméno s horším vnitřním přizpůsobením .. Je choulostivá na kritiku, urážlivá, přesto inteligentní. V žádném případě se nebavte na její účet, protože v ten samý okamžik máte po jejím přátelství. Vhodná znamení jsou Vodnář, Štír, Blíženci, Ryby a Rak.
SLAVOJ
- jméno velmi karmické. Nedoporučuji v žádném znamení.
SLAVOMÍR
- velmi oblíbený, přátelský, leč introvertní a chránící si své soukromí. Nadaný a ambiciózní. Doporučuji ve všech znameních. Toto jméno dá svému nositeli hodně štěstí a radosti. Vládne Slunce, Mars, Saturn a obrácené Slunce s Plutem.
SOBĚSLAV
- flexibilita, invence, zdravý boj o prestižní posty, ať už v umění, nebo politice. Doporučuji ve všech znameních kromě Býka a Štíra, tam může dojít až k bezohlednému postupu po zádech jiných. Vládne Slunce, Měsíc, Mars a Jupiter.
SOŇA
- inteligence, schopnost bojovat se životem a veliká učenlivost. Soně je dána i velká citlivost, někdy přecitlivělost. Doporučuji tomuto jménu nebabrat se v problémech a vyřešit je rázně a rychle, aby došlo opět k vnitřní rovnováze. Nedoporučuji ve Vahách,
Blížencích, Rybách, Raku, ani ve Štíru. V těchto znameních se Soňa hůře adaptuje. Vládne Slunce, Mars a Merkur.
STANISLAV
- práce pro druhé. Vrozená inteligence závisí na souřadnici s příjmením a datu narození. Doporučuji ohnivá nebo zemská znamení, tam je větší šance v životě uspět. Stálost je Standovi vlastní. Vládne Slunce, Měsíc, Saturn a Neptun.
STANISLAVA
- touží být vůdčí, v rodině vždy určuje tok financí. Vnitřně hůře přizpůsobivá, v zaměstnání velmi schopná. Doporučuji ve vodních znameních, ani vzdušná nejsou špatná. Vládne Slunce, Měsíc, Uran a obrácené Slunce s Plutem.
STELA
- obětavá, vždy se snaží především o štěstí druhých. Pokud chcete Stelu, zvolte tedy jméno se dvěma L, ať ze života taky něco sama má. Vládne dvanáctka, číslo obětování se. Stella je ochutnávačka života, nezkazí žádnou legraci, v tom je její síla. Má vibraci
čísla 15, Venuše jí dává příjemnou a sympatickou tvář. Dovede být velmi mateřská a milující. Doporučuji hlavně v ohnivých znameních, je rázná, nic nezůstane dlužit významu svého jména, které znamená hvězda. Vládne Slunce, Jupiter, Venuše.
SVATAVA
- velmi impulzivní energie. Nutnost zklidnit meditací nebo sportovními výkony utahat. Svatava může mnoho dokázat na poli vědy, sportu. Je inteligentní, jako osobnost dozrává později, ale o to úžasněji. V životě má štěstí střídavě, nesmí jednat zbrkle a
neuváženě, nebo dokonce zle. Vzápětí by se uklouznutí vrátilo negativně. Vládne Slunce, Merkur a Jupiter. Vhodné pro všechna znamení kromě Štíra a Blíženců.
SVATOPLUK
- ve jméně je karma čísla 29. Příliš toto jméno nedoporučuji, přestože zní libozvučně a česky. Má sice tendenci dosáhnout úspěchů, ale poté je strháváno touto nedobrou vibrací, která se může odrazit na zdraví, na ztíženém osobním životě apod. Zachraňuje ho jen souřadnice jména s příjmením. Vibrace se projevuje i případnou nesmělostí a plachostí.
SVATOSLAV
- zvědavý s velkým okruhem zájmů. V životě rád poznává vše nové, za své cíle dovede bojovat a vybojuje si vše. Má většinou štěstí. Je chytrý, flexibilní, dovede okouzlovat ženy. Jméno velmi vhodné pro ohnívá, vzdušná a zemská znamení. Pro vodní o něco méně, v nich je méně rozhodný. Snad jen ve Štíru je více pohyblivý. Vládne Slunce, Mars, Jupiter.
SVĚTLANA 
- veliká energie a ráznost pro uskutečnění tužeb. Nebezpečí tvrdosti, je nutno jít citovou a ohleduplnou cestou a potlačovat vše negativní. Dvaadvacítka má velkou výdrž a energii. Lze ji přirovnat k výrobě elektrického proudu. Světlana v mládí nesnáší nečinnost, pořád je v pohybu a bohužel do něj nutí i všechny kolem sebe. Zklidňuje se až věkem. V životě se jí mnohé podaří. Doporučuji v Rybách, Raku, Vodnáři, Vahách, Panně, Kozorohu, ostatní znamení většinou způsobují větší neústupnost či tvrdost.
ŠÁRKA
- vnitřní neklid, inteligence, štěstí. Doporučuji herectví, psaní, komentátorství či sportování. Šárka je realistická, někdy rázná a vždy svá. Nenechá se omezovat a jde za svým cílem nebo lepším osudem. Je individualistka. Vhodná jsou pro toto jméno všechna znamení. Vládne Slunce, Měsíc, Mars, a Jupiter.
ŠARLOTA
- citová, neposedná, zvědavá. V životě má střídavé štěstí. Vždy má za zády někoho, kdo jí pomáhá. Vrozená inteligence jí umožňuje snadno zvládat studia. Šarlota bude i ráda cestovat. Jméno vhodné pro všechna znamení. Vládne Slunce, Měsíc, Mars, Merkur a Jupiter.
ŠIMON
- jméno s karmickou zátěží. Citová zablokování, vzdor, střídavě štěstí nebo jen velmi malé ambice v životě solidně uspět. Moc nedoporučuji.
ŠTEFAN
- vládne obrácený Měsíc s Plutem, což znamená honil citovou přizpůsobivost, snílek. Jméno doporučuji v ohnivých znameních, dodají mu vůli a chuť něco dokázat. Vládne Slunce, Měsíc a obrácený měsíc s Plutem.
ŠTĚPÁN
- šťastná vibrace předurčující Štěpána ke šťastnějšímu životu než Štefana. Je mu dána citlivost i nadání, inteligence i boj s nepřízní osudu dopadá daleko lépe. Vhodné pro Berany, Lvy, Střelce, Ryby, Panny, Váhy i Vodnáře a Štíry. I Blíženec si přijde na své. Býk
je moc materialistický, ale i on se pro toto jméno hodí. Vládne Slunce, Měsíc a Mars.
ŠTĚPÁNKA
- jméno citové, domácky založené, bohužel většinou pracuje pro druhé, má moc povinností a starostí. Individuální vývoj osobnosti je možný pouze v Beranu, Lvu, Střelci a Štíru, a to za ztížených rodinných podmínek. Je velmi učenlivá a kamarádská. Vládne
Slunce, Měsíc, Merkur a Venuše.

TADEÁŠ
- jméno s neklidnou a roztěkanou energií, od dětství nutně potřebuje usměrňovat. Dítě je vysoce inteligentní, zároveň lajdácké. V dospělosti a zralosti osobnost, která může vyniknout v umění či vědě. Nedoporučuji v Beranu, tam je nebezpečí, že své představy
a sny nedotáhne do konce. Rovněž v Rybách a Raku nerozhodný. Vládne Měsíc, Slunce, Merkur I Jupiter.
TAMARA
- jméno je velmi zasněné a romantické, v mládí většinou své sny a touhy uskuteční, přestože jí život přináší spousty změn. Změny jsou pro ni inspirací a dozráváním. Potom dosahuje nebývalé flexibility.
TAŤÁNA
- zasněná v Rybách, nadaná a živá v Beranu, majetnická v Býku, citlivá v Raku, nervní ve Lvu a Štíru, obětavá v Panně a Vahách, ve Vodnáři dobrá řečnice či obchodnice, v Kozorohu ublížená, ve Střelci náladová, ale ve všech znameních soucitná. Táňa je v mnoha případech rázná matka, která svým dětem málokdy poví, jak moc je miluje. Někdy si sama nerozumí a neví, proč tomu tak je. Taťána je občas velmi rozporuplné jméno, které v životě pracuje pro druhé. Je ovlivněna Měsícem, Sluncem a Marsem.
TEODOR
- citlivý, zvědavý a cestovatelský typ. Velmi kamarádský a komunikativní, v životě má dost štěstí a pro své krkolomné životní skoky ho opravdu potřebuje. Občas může vyrůst ve velmi zajímavou osobnost. Vhodné pro všechna znamení kromě Štíra, ten bývá velice nevěrný, ale nemůže za to.
THEODOR
- stačí jedno písmenko navíc a vše je jinak. U Theodora okamžitě naskočí obávaná čtyřicítka. To zásadně mění jeho povahu k negativnímu spektru vlastností ve všech znameních, špatně působí na jeho život i zdraví. Působí i na souřadnici s příjmením.
Theodora můžeme nalézt v badatelské laboratoří jako samostatně pracujícího vědce, ke stáru bude nevrlý a samotářský.
TEREZA
- bojovnice , ovlivněna Měsícem, obráceným Marsem a Plutem, což někdy způsobuje vnitřní rozporuplnost. Tereza je vždy individualistka a při dobré souřadnici s příjmením z ní může vyrůst osobnost. Většinou je introvert, která otevře své srdce jen těm nejbližším. Vhodné jméno pro všechna znamení. Tereza se dokáže pohybovat s grácií ve všem a za co v životě chce bojovat, záleží plně na jejím rozhodnutí.
TIBOR
- vůdčí typ, který poslechne pouze po dobrém. Má rád změny v životě a rád vítězí. Žena musí být velmi diplomatická, aby ho dostala tam, kam chce. Tibor má smysl pro podnikání, nerad pracuje jako řadový pracovník. V mládí je vynalézavý a zvědavý.
Doporučuji ve znamení Blíženců a Vah, tam je nejsvobodnější.
TOMÁŠ
- neklidný, se střídáním nálad. Pokud využije potenciálu své energie, může z něj být špičkový sportovec, nebo si musí najít zaměstnání, kde tuto energii uplatní. Tomáš je jako Temelín, chvíli pracuje na sto procent, anebo stojí a přemýšlí, jak by vše šlo udělat lépe a chytřeji. většinou je inteligentní, hodí se pro všechna znamení. Vládne Měsíc, Slunce, Merkur a Jupiter.
VÁCLAV
- je inteligentní, učenlivý, schopný lásky, se smyslem pro rodinu. Karmická zátěž v tradičním českém jméně není moc povzbudivá pro běžný život. Karma se uvolňuje při práci pro druhé a obětavosti. Pokud je Václav materialista a sobec, tato vibrace
pracuje proti němu, hlavně po stránce zdravotní a životní nespokojenosti se sebou samým. Pokoru, Václavové, pokoru a pak budete šťastní. Jméno je vhodné pro všechna znamení, neboť náš národ potřebuje hodně obětavých Václavů. Vládne Merkur, Slunce, Venuše a Saturn.
VALDEMAR
- osobnost oblíbená ve společnosti, mající reálnou šanci na úspěchy. Velmi dobré jméno pro životní start. Jako dítě se snadno učí, je inteligentní, hravý, nikoho nezarmoutí. Dospělý má velké úspěchy u žen. Vhodné pro práci ve filmu, šoubyznysu či kultuře.
Všude je rád viděn. Prostě je to dítě štěstěny. Samozřejmě doporučuji ve všech znameních. Vládne Merkur, Mars, Slunce.
WALDEMAR
- opět stačí mít o jedničku víc a je tu zcela jiný Waldemar, Dobrodruh, cestovatel i snílek. Neklidný život ho provází stále a nutí ho dělat výjimečné věci. Vzpomeňme na Waldemara Matušku. U něj se vše naplnilo měrou vrchovatou, Kromě Býka a Kozoroha se hodí pro všechna znamení, hlavně vzdušná. Vládne Jupiter, Mars, Měsíc.
VALENTÝN
- vždy potřebuje rodinu a lidi, kteří ho mají rádi. Bez nich se cítí osamocen a opuštěn. Pokud se neožení, zůstává u rodičů. Je učenlivý, ochotný i milující. Pracovitý a harmonický. Jeho štěstí je prosté, miluje dětí i zvířata. Je pacifista. Většinou ho provází víra
v Boha. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Mars a Venuše.
VALERIE
- rázná, optimistická i vítězící, inteligentní a veselá. Má vše, co si žena může přát. Tento krásný start jí může ztížit souřadnice s příjmením, ale budeme jí přát i vítěznou cestu, nejen osud. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Mars, Venuše i Neptun.
VANDA
- pokušitelka mužů, než se vdá, ujde dlouhou cestu milostných i jiných zkušeností. Škola jí nedělá žádné potíže, ale není její prioritou. Vanda je zvědavá, toužící po neobvyklých dobrodružstvích. Nakonec si kolem třiceti let založí rodinu. Vhodné pro
znamení Býka, Kozoroha a Pannu, tam je trochu umírněnější. Vládne Merkur, Slunce, Jupiter a Venuše.
VAVŘINEC
- obávaná čtyřicítka. Jméno moc nedoporučuji, neboť vám ze syna vyroste intelektuální a samotářský bručoun se slabším zdravím a s problémy komunikace s druhými. Vibrace tohoto jména bohužel působí velmi negativně. Vládne Merkur a Pluto.
VENDELÍN
- snadno se učí, originální, s horší vnitřní přizpůsobivostí, vůdčí typ. Měl by si udělat pořádek nejdříve ve svém nitru. Vládne Merkur, Venuše a obrácené Slunce s Plutem. Toto jméno provází citová rozkolísanost, nerozhodnost a někdy i tvrdost. Moc
nedoporučuji.
VENDULA
- jméno s karmickou zátěží, životni bloky, občas slabší zdraví. Jinak učenlivost, citovost, životní změny. Karma se může snížit či odblokovat, pokud se rozhodne pomáhat potřebným, může být zdravotní sestra, charitativní pracovnice či psycholožka.
Každopádně pomoc druhým jí přináší vlastní štěstí. V opačném případě smůlu. Vládne Merkur, Měsíc, Jupiter a Saturn.
VERONIKA
- jméno plné pohybu, inteligence, humoru, touhy poznat život ve všech jeho podobách. Přirozené charisma dělá Veroniku velice přitažlivou a oblíbenou. Je milá, soucitná a ráda přenechá kousek ze svého štěstí těm, kdo ho tolik nemají. Jméno je vhodné ve všech znameních. Vládne Merkur, Slunce, Jupiter.
VĚNCESLAV
- je velmi dobře vybaven pro život. Sympatický, oblíbený, chytrý a většinou se narodí i s dobrým zdravým. Je samo statný a do studia se nemusí nutit. Touží hodně dokázat a něčím být. Může být, čím si zamane, neboť on to dokáže. Jméno vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Mars, Slunce.
VĚRA
- drobná vítězství v životě, problémy si dovede vytvořit sama svou neústupností. Věra by měla pracovat sama na sobě a pokud překoná svá těžší vnitřní přizpůsobení, může  být šťastna. Dovede být stálá, těžko přijímá jiné názory. Nemá to úplně lehké. Vhodné pro znamení Váhy, Střelce. Ryb. Vládne Merkur, Slunce, Neptun a obrácené Slunce s Plutem.
VĚROSLAV
- domácí typ, řemesla mu nejsou cizí, nejraději pracuje pro rodinu. Je kutil či zahrádkář. Rozený otec a manžel. Pokud si představujete pro své dítě klidný život, zvolte Věroslava. Učenlivost je mu vlastní. Vhodný pro všechna znamení. Vládne Merkur, Mars a Venuše.
VIKTOR
- přeložené do jazyka numerologie: muž změn a boje. Jméno bojuje celý život o místo na slunci. Nechybí mu chytrost, citlivost ani trocha pověstného štěstí, ale provází ho neustálým pohybem osudu. Adaptabilní je snad jen v Blížencích a Vahách. V Beranu
je dost nervní, neboť chce stihnout vše a zapomíná, že člověk musí i spát. Viktorovi může vyhovovat herectví, tam je bezpočet proměn. Nebo se často připojí k cirkusu a kolotočům. Mohlo by ho zbrzdit pouze klidné datum narození. Pokud se narodí pátého
kterémkoli měsíci, máte z něj věčného tuláka po hvězdách. Vládne Merkur, Mars, Jupiter.
VIKTORIE
- znamená vítězná, ale je vnitřně hůře přizpůsobitelná, vždy individualistka, většinou rodiče moc neakceptuje. Snadno se učí, je chytrá, materialistická, málokdo jí ošidí. Vdává se později a vždy má manželství pod kontrolou. Muž nemá moc šancí podvádět či unikat. Jako matka bývá citlivá i pozorná ke svým ratolestem. Vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Mars a Slunce.
VIIÉM
- ve jméně je karmická zátěž. Pokud už je vám dáno toto jméno, budete zřejmě inklinovat k pomoci druhým, pokud ne, máte zřejmě problémy různého rázu. Vilém je ovlivněn vibracemi čísla 25, to znamená povolání a žiti pro své blízké i vzdálené. Znamená soucit s bližními, vztah ke zvířatům a přírodě. Jméno vhodné pro Blížence, Váhy, Vodnáře. Vládne Merkur, Měsíc, Jupiter a Saturn.
VILMA
- dobré jméno, obsahuje učenlivost, cit, inteligenci i nadání. Číslo 21 znamená úspěch, pokud není nepříznivá souřadnice s příjmením, Vilma by mohla mít zajímavý život. Jméno vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Měsíc, Slunce a Mars.
VINCENC
- boj o vzdělání, inteligence a bohužel karmická zátěž. Opět nabádám k lásce a práci pro bližní. Jen tak můžete velmi ulehčit svému životu. Prožít ho radostněji jako zapálený pedagog, lékař, kněz apod. Jméno vhodné pro Berana, Lva, Kozoroha. Vládne Merkur, Mars a Saturn.
VIOLA
- žena změn, nadání a romantiky. Bude ráda cestovat, poznávat nové tváře i kraje. Neklid v duši ji nutí k práci a objevování čehokoliv. Hlavně, že má co dělat. Doporučuji všechna zemská znamení. Vládne Merkur, Měsíc, Mars a Jupiter.
VÍT
- ochutnávač života, učenlivý, inteligentní a samostatný. Míra sobectví je dána vibrací 15, která znamená "já". Vít se žení později, protože tvůrčí či jiná zajímavá práce ho pohlcuje. Navíc se mu do ženění moc nechce. Jméno velmi vhodné pro Pannu, Lva, Berana a Kozoroha. Vládne Merkur, Slunce, Jupiter a Venuše ..
VÍTĚZSLAV
- práce v umění, literatuře a kultuře všeobecně. Mistrně zvládá rétoriku nebo je velmi upovídaný, oblíbený ve společnosti a vždy má velkou podporu žen. Přestože je častovnitřně hůře přizpůsobitelný, vždy je osobnost. Doporučuji ve všech znameních. Vládne
Merkur, Slunce, Uran a Neptun.
VLADAN
- inteligentní snílek, přítel změn k dobrému. Neváhá se odstěhovat do ciziny, toulat se po světě a hledat štěstí, dokud ho nenajde. Většinou zvítězí. Je to dobré jméno, vhodné pro všechna znamení. Vládne Merkur, Slunce, Uran a Neptun.
VLADĚNA
- její touha dosáhnout met nejvyšších se v mnoha případech naplní. Je učenlivá, bystrá a pokud šťastně přežije rané mládí, bude mít titul. V případě opačném si život ztíží manželstvím a vzdělávání už nebude tak snadno dosažitelné. Vládne Merkur, Měsíc a
Jupiter.
VLADIMÍR
- jméno zatížené karmou a nepřízní osudu. Sice honosně vypadající, ale velmi záludné. Nepřináší štěstí v citech, ani ve zdraví. Pokud se Vladimírovi něco podaří, je to díky jeho souřadnici s příjmením a dobrému datu narození. I přesto určité potíže přetrvávají. Opět platí zákon lidství a soucit, práce pro lidi Vladimíra z větší části osvobozuje od zátěže. Přesto bych velmi zvažovala volbu tohoto jména pro syna. Vládne Merkur, jenž zaručuje vysokou inteligenci, Mars bojovnost a Saturn, planeta osudu a karmy.
VLADISLAV
- bojovník, rázný a mazlící se pouze se ženami, nikoli se životem. Doporučuji v Beranu, tam dokáže mnohé ve sportu či umění. Jako Lev bývá vedoucí pracovník či podnikatel. V Panně a Býku skvělý řemeslník, ve Štíru je bohužel tvrďas, v Rybách umělec, v
Blížencích a Střelci cestovatel. V Kozorohu dost uzavřený a přemýšlivý badatel, ve Vodnáři muž řady potíží. Tak si můžete vybrat. Vládne Merkur a obrácený Mars s Plutem.
VLASTA
- osobnost obětující se pro své blízké, své přátele si vybírá. Má jich málo, ale dobré. Většinou celý život zůstává introvert, může tím trpět její psychika. Později se tyto skrývané stresy dostávají na povrch v podobě nemocí či nespavosti. Vlasta se snadno učí, chce vítězit, ale život ji přemáhá. Vhodné pro Berana, Lva, Střelce, Pannu či Vodnáře. Vládne Merkur, Slunce, Měsíc a Mars.
VLASTIMIL
- vítězná vibrace jména v každém věku. Znamená inteligenci, bojovnost, smysl pro rodinu a stálost ve všem, co dělá. Je dlouhověký, rozvážný, může být čímkoli a bude úspěšný. Jméno je vhodné pro všechna znamení. Podle nich se Vlastimil hodně vyvíjí. Vládne Merkur, Mars, Venuše a Neptun.
VLASTISLAV
- těžká karmická zátěž. Znamená podřízený stav a práci pro druhé. Moc jméno nedoporučuji, nepřináší šťastný život. Vlastislav je lehce vzdělatelný. Vládne Merkur, Měsíc a Neptun.
VOJTĚCH
- opět nešťastná 29 a karmická zátěž. Vždycky se v životě něco zvrtne a Vojtěch pracuje a pracuje. Číslo 29 se podobá kovové kouli na noze. Jméno české, tradiční, ale nebezpečné. Nedoporučuji v žádném znamení.
VRATISLAV
- karmická zátěž, která mizí v obětavé práci pro druhé. Vratislav je inteligentní, bojovný, šikovný a musí si dát pozor na Saturn. Tzn. jak začne myslet na sebe a své obohacení, je zle. Karma je aktivována, působí a Vratislavovi najednou padá všechno, co si postavil. Takže už víte, jak lze z vibrace 34 dostat to nejlepší. Doporučuji znamení Panny, Vodnáře, Vah, Kozoroha a Býka. Vládne Merkur, Mars a Saturn.
XÉNIE
- bojovnice za lásku. Má smysl pro rodinu a nesmlouvavě ji brání proti všem. Jako manželka je .. stíhačka", za což může bohužel její jméno. Jako dítě závislá na rodičích, ale až nezdravě. Jsou lepší jména než toto. Nedoporučuji v žádném znamení. Vládne Venuše a Mars s obráceným Plutem.
ZBYNĚK
- jako by se s těmi 29 roztrhl pytel! Zbyňkovi také nezbývá nic jiného než práce pro druhé. Navíc ho v životě čeká hodně změn. Jméno nedoporučuji v žádném znamení.
ZBYŠEK
- proměnlivý osud s karmickou zátěží, dá se zmírnit prací pro druhé a obětováním se. Vše dobré, co poskytnete, se v dobrém vrátí. Bohužel se vrátí i vše zlé. Doporučuji studium medicíny, hlavně se zaměřením na psychologii, anebo jít cestou víry. Případně může
sloužit jako charitativní pracov-ník. Vládne Uran, Měsíc a Neptun. 
ZDENĚK
- jméno má stejnou karmickou zátěž jako Zbyněk, to znamená skutečně nelehký život. Jméno vůbec nedoporučuji. Vládne Uran, Měsíc a Neptun.
ZDEŇKA
- život plný změn a problémů. Planeta Saturn je někdy nemilosrdná. Toto jméno má omezený příděl štěstí. Může za to vibrace čísla 25, kterou lze usměrnit prací pro druhé a obětováním se pro lidi. Časem tak zapomene na vlastní starosti. Jméno moc nedoporučuji, ztěžuje žití. Vládne Uran, Měsíc a Jupiter, kterého strhává Saturn.
ZDISLAVA
- je jméno společenské úrovně s hezkou tváří, inteligenci i talentem. Velmi učenlivé, oblíbené, samostatně se rozhodující. Doporučuji ve všech znameních. Vládne Uran, Mars, Slunce a Merkur.
ZIKMUND
- hlava ryšavá. Materialistický, bojovný, neklidný, potře-buje, aby se stále něco dělo. Může být i úspěšný cestovatel nebo voják z povolání. Jeho vnitřní síla mu nedovoluje projít životem jen tak. On musí vítězit. V dnešní době by uspěl jako tvrdý podnikatel.
Vládne Uran, Mars, Jupiter a opět končí Uranem. Vhodný pro všechna znamení, kromě Štíra. Nečekejte, ženy, mnoho něžnosti a oddanosti, spíše zlaté pruty a častou nepřítomnost.
ZINA
- toto ruské jméno se vloudilo do našeho kalendáře naštěstí s dobrou vibrací. Obsahuje flexibilitu, citovost a ob-čas proměny nálad, životních cílů a cest. Dovede být obětavá, avšak nenechá se zpovídat, musíte jí nechat samostatnou vůli, pak teprve rozkvete jako
růže. Jméno je vhodné pro všechna znamení. Vládne Uran, Měsíc, Mars a Jupiter.
ZLATA
- ochutnávačka života, veselá, zvědavá, učenlivá, dobrá matka i občas dobrodružka. Většinou volí zaměstnání či poslání, kde se stále něco děje a ona může být ve středu dění. To je nejšťastnější. Může si tím popudit přátele nebo rodinu. Jméno je vhodné pro
všechna znamení. Vládne Uran, Slunce, Jupiter a Venuše.
ZOE
- francouzské jméno Zoe vždy vítězí, je individualistka s horším vnitřním přizpůsobením. Bohužel tvrdohlavost bývá na škodu všem cílům, které si předeslala splnit. Nedoporučuji dávat v Beranu, Býku, Štíru, Kozorohu a v Blížencích, protože by vznikla žena velmi
problematická. Vládne Uran, Slunce a obrácené Pluto.
ZORA
- příznivkyně změn, je flexibilní a má v životě štěstí pokud pracuje pro lidi. Nesmí se uzavřít do svého soukromého království, začaly by problémy. Vždy musí být připravena k pomoci ostatním a vše špatné i nepodstatné se rozplyne, Pak teprve přijde štěstí a
radost. Zora je citlivá a chytrá. Doporučuji v Beranu, Lvu, Střelci a Vodnáři. Také Ryby jsou nebezpečné. Vládne Uran, Měsíc, Merkur a Venuše.
ZUZANA
- proměnlivá, materialistická, občas i mateřská. Vhodná povoláni jsou ta, kde se něco děje. Zuzana nesnáší monotematickou práci. Má málo přátel, ale když už někoho přijme, je dobrá kamarádka. Vhodné pro Váhy, Blížence, Panny, Vodnáře a Štíry. Vládne Uran,
Měsíc, Venuše a uzavírá opět Uran.
ŽANETA
- velmi silná osobnost, která si nenechá mluvit do života. Měla by vždy najít uplatnění. Ve vibraci čísla 22 se skrývá obrovská síla dobra i zla. Je to číslo na rozhraní, takže bych doporučila dát se cestou budování dobra. Přinese to Žanetě štěstí. Jméno je vhodné pro všechna znamení. Vládne Uran, Měsíc a občas Merkur.
ŽOFIE - učenlivá, jen jí u toho udržet. Neposedná, živočišná, bojovná, při výchově vyžaduje hodně trpělivosti. Pokud pracuje pro lidi, má štěstí. Odbourává totiž karmickou vibraci čísla 34. Je inteligentní, mohla by z ní vyrůst doktorka psychologie, má totiž
vztah k lidem. Méně doporučuji ve Štíru a Lvu. Vládne Uran, Mars a Saturn, což někdy může Žofii dovézt i k duchovním vědám .