Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karma - život a smrt

17. 10. 2016
Karma- život a smrt
Sekce - karma 
MVDr. Simona Mullerová
korekce - Monika Simanovičová
říjen 2016   
 
 
 

život každého je vymezen karmou. Každý dnes narozený má karmu duše a naše paměti těl, které duši obývala a paměť prostředí nese také karmu předků po genech. Pár let se už  rodí děti a zvířata, které mají jen karmu těl po genech. Podle míry poškození karmou a prostředím do kterého se 
tělo narodí, je určeno zdraví a doba pobytu v této inkarnaci. U zvířat a vyjímečně u lidí může být život daný odžitím karmy, která často velmi zdevastuje tělo. Když je tělo opravitelné, pak se může stát , že smrt je rituální přechod- konec  starého a prozření do nového a člověk i zvíře žije dál s dost odlišným uvědoměním.

Lidé a zvířata se spojovali v tělech podle dohody duší před inkarnací a podle zákona rezonance stejné přitahuje stejná podle zákonu polarity opaky se přitahují. Taková skupina má pak společnou karmu a často jeden odžívá za ostatní, někdy dobrovolně a pak odchází - lidé i zvířata v mládí, nehodou apod. Někdy odchází nedobrovolně, když prostředí neumožní včasné prozření a rozdělení karmy na všechny účastníky. To je bohužel negativní dopad poškození Země donedávna a přetížení karmické zákonitosti.

Nemá smysl se hrabat v minulosti, protože tu změníme jedině specifickými metodami a ne každý je umí. Nemá smysl truchlit nad odešlými, protože tím, je brzdíme v transformaci a nové inkarnaci. Podstata je chovat se teď tak, abychom sobě a druhým nerpřitěžovali karmou přítomného života, v tom je východisko. Pokud každý vedoucí jednotlivec změní své teď a tady ve prospěch odpuštění, lásky, důvěry, zdravého životního stylu, začne svým vyzařováním měnit prostředí a tím  uleví lidem a zvířatům kolem. 

Je to aktivní tvorba podporujícího prostředí. Moudrý člověk nebude vinit Boha, společnost,  rodinu, učitele, milenku za svůj propad a omezení, ale přijme , že jsme všichni výsledkem doby , prostředí a karmy , a že jsem nemohli jinak. Můžeme jinak , ale dnes vědomou účastní na životě. Přijetí koloběhu a dožívání karmy je nejlepší jak pomoci nám všem a zvířatům, která berou na sebe kusy naší zátěže. Nebát se jít do hloubky svého já a analizovat  úmysl k našemu dnešnímu konání.