Jdi na obsah Jdi na menu
 


VĚDOMÍ / NEVĚDOMÍ

6. 4. 2019

VĚDOMÍ / NEVĚDOMÍ
Terminologii se autoři liší, pro mě je vědomí to, co víme, myslíme, vedome cítíme a pojmenujeme
Nevědomí je podvědomí, autopilot, bloky, potlacene pudy, vytiskl vzorce aj v těle i mimo tělo, vesměs zátěžové, výchovné, potlačujíci
Nadvedomi je pro mě duše, duch, vyšší vedení, čistá intuice, vesměs pozitivní, výchovná, vedoucí..
Vše existuje souběžně a permanentně ovlivňuje (ovládá) výsledek vědomí
Otevřený.. Vědomy.. Člověk toto ví a uvědomuje si, že práce teď je výsledkem těchto vlivu a může zadat vyšší vědomí, Nadvedomi.. O vedení, rozvoj.. O zpracování podvědomí, bloku, autopilota.. Atd..
Čím více máme ROZŠÍŘENÉ VEDOMI, VNÍMÁNÍ, OTEVŘENĚ VEDOMI, VNÍMÁNÍ (termíny z literatury), tím snaz, moudřeji procházíme vyzvami. Což je účel.
Omezené, zavřené vědomí je hodně pod vlivem podvědomí, konzervativní. Příliš pragmaticky, po startu, nizce pudove (pudy patří i. K. Vyššímu vědomí) (půd sebezáchovy, ukradne v přesvědčení, že má málo a potřebuje, právo silnějšího)
NADVEDOMI A PODVĚDOMÍ SPOLU OBVYKLE SOUTĚŽI, NEBO JSOU V PROTIKLADU, staré se chce udržet při životě, podvědomí ví, že nás kdysi před. Něčím chranilo, cche chránit stále, opakované zabránit popálení ohněm, proto stále navozuje paniku z ohně a to i když člověk mrzne. (UDĚLEJTE SI ANALOGII NA COKOLIV. MARNÁ LÁSKA, ZOUFALSTVÍ ZE ZTRATY. NEŽ Zzit toto zoufalství, raději ŽÁDNOU LÁSKU.. ATD..)
AUTOPILOT, HYPOTALAMUS.. náš udržuje ve starých úzkých možnostech
Opakování příběhů, NADVEDOMI CHCE OPAKOVÁNÍ VÉST OK SPIRÁLE S OSVOBOZUJÍCÍM MYŠLENÍM, CITENIM, KONÁNÍM, VYJÍT Z BKUDNEHO KRUHU A UKONČIT TUTO HRU.. začít hrát jiné, které se vyvíjí = princip