Jdi na obsah Jdi na menu
 


Téma Vánoc, Rýma - homeo, Kojení

4. 1. 2018

Téma vánoc

Rýma - homeo
Kojení 

MVDr. Simona Mullerová 

 

Vánoce jsou symbolikou mnohého. Hodně lidí píše a říká, že nesnáší Vánoce, bojí se jich, utíká… Zamyslela jsme se, jak to mám já. Mám ráda Vánoce, pohádky, spaní …ale nesnáším přežírání, povinné rodinné a přátelské tzv. návštěvy, masky a hru na náklonnost a téma být hodný a mít se rád, protože jsou Vánoce. Jako mladá jsem trpěla povinnými sedánky a žranicemi, kdy odolám, kdy ne, jak mi bude těžko, kolik přiberu, společenské hovory aj. Jako zralá jsme s dcerou měly stromek od 1.12., podle počtu dárků, blbostí jsme denně jeden rozbalily, návštěvy byly dobrovolné a aspoň 15 let se nepřežírám, řízky nesmažím, salát mám rakouský. Letos jsem byla hodiny s dcerou s dělenou stravou – maso a salát, minuty s Inou a jejími muži, úžasné, a dny s partnerem s přírodním kaprem a zeleným salátem. Zhubla jsem, spím, cvičím, pracuju, venčím psy. Vánoce jsou o něčem jiném, když si to dovolíte, ale co jsme chtěla říct? Tyto dny nesou symboliku vyššího záměru včetně Nového roku – silvestr a zahájení roku, nejdůležitější dny pro další rok, a lidi se otupí jídlem, alkoholem, přetvářkou, egregor závislosti a kolektivních modelů je ovládne a oni se nepřipraví, naopak, vstoupí do nového roku přežraní, unavení, prochlastaní a jsou rádi, že to mají za sebou. Setkání s rodinou, kde panují jen falešné láskyplné vztahy jsou absolvovány. Než se člověk zotaví, běží nový rok a iniciace je v háji, je to zas iniciace v přetvářce, zátěži těla, která brání vnímání toho, co nám duše a anděl vnuká. 

Kojení – hodně matek kojí velmi dlouho. Jak se ukázalo, je nejsilnější důvod spojení s dítětem. Když kojí, musí s ním být plně, nemůže nic dělat a jsou spojeni. Neschopnost matek být s dítětem emočně a mentálně aspoň pár minut, spočinout a skutečně být jen pro něj je pak kompenzována kojením. Dítě to spojení vyžaduje, chce mámu jen pro sebe. Spojení s dítětem je potřeba umět všemi způsoby a právě především bytím v přítomném okamžiku, jen já a dítě. Pokud splynete na pár vteřin, minut, skutečně to stačí, dítě je uspokojeno a vy máte čas na sebe a další činnosti, kdy jste s dítětem jen fyzicky. Totéž platí i o sexu a zvířatech. Záměr je kvalita spojení, ne kvantita. Partner, pes, dítě nebude otravovat, když dojde k plnému sdílení a spojení na pár minut. 

 Rýma – vodnatá – Nux vomica – souvisí s přejídáním, vztekem, alkoholem, rušením, zvuky, nebo Alium cepa, také s přejídáním. Obecně jde o emoce, které odchází. Kýchání, reakce alergie obecně na někoho a situaci, Nux vomica. Další typ na vodnatý výtok je Kalium iodatum. Rozežere okolí nosu, pálí. Téma nespokojenosti se situací, s lidmi a společností, bez schopnosti se přímo vzepřít. Přesto nějak rebeluje, rozpor uvnitř a vně, pravidla a vzdor. Kde je rýma, je problém s elementem Země – rodina, důležitost, pozornost, matka, jídlo, což vše jsou témata této doby. Posílit slinivku a slezinu a žaludek. Věnovat si skutečnou péči správným způsobem a vědět, co je skutečně důležité. Téma k zamyšlení. Jídlo teplé, mastné, vlhké, sladké především do oběda. Joalis valeinedren, Jolais pankrea, Joalis velienherb. Homeo na slinivku Leptandra, Phosphorus. Na žaludek Nux, A 
rgentum 
nitricum. Uvolnit nos a střeva, odhlenit bych volila aloe, vše nižší potence, vyšší potence na psychiku, aloe, držení starého ulpívání, na sliznicích hlen kdekoliv.