Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děti a rodiče teď

1. 2. 2016

Děti a rodiče teď

Sekce filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korekce Monika Simanovičová

Únor 2016

 

Mateřství je kolektivní  plán už dlouho předkládaný lidem a stále je VŮDČÍ hnací silou v množení  , mít děti jako lidská a státní povinnost. Lidé berou za samozřejmost, že se budou množit. Dítě by mělo přijít jako pokračování lásky a zrání vztahu, z úplně jiného uvědomění než , že  " už májí věk", že se musí mít děti na hojení ran.

Pocit samoty  nebo být důležitá tím, že jsem těhotná a mám dítě, nebo udržení partnera v rodině, když tam není láska..... Tyhle důvody k množení přetrvávají a najednou je tady karma!! Najednou ta žena zjistí, že ani matka se vším všudy, že taky chce žít sebe. Sebe jsme skoro nikdo nežil, vždy jsme žili pro někoho, podle někoho...podle norem a nejdnou JSEM TADY JÁ , zaháklá v rodině, dítěti, povinnostech....omezená.

 

Lidé utíkají , jak muži tak ženy, dohledat sebe a dožít sebe. Je to odraz doby, dříve podrobení kolektivnímu zvyku jsme žili povinnost rodiny a péče, ale život teď ,to chce jinak. Nehotová matka nemůže dát dítěti rozvoj , posun, plnost,proto je dobré, když se matka odkloní , nechá péči na čas babičkám, tátovi a dožije sebe, pozná se a vrátí se jako hotová nebo skoro hotová žena a je s dítětem doma ráda.

 

Totéž platí i pro muže, proto patrně  se soudem, kritikou rodičů utíkají od dětí.Děti jsou velké omezení, vyžadují tolik energie , času, informací. Lidé jsou unaveni, ale děti už mají, děti tu jsou a potřebují nás . Aby nás , ale nevysáli, abychom jim dali vše co je nutné, je potřeba se na chvíli vzdálit bez vin, zapracovat na sobě, podstoupit cestu a pak se vrátit šťastně ke svým dětem!!