Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soudy, kritiky, hodnocení a přelom roku 2011 a 2012

Soudy, kritiky, hodnocení a přelom roku 2011 a 2012

 

Nastala velmi problematická krátká doba. Je potřeba vás co nejdříve upozornit na to, co se děje. Než uděláte chyby, které se vám vlivem karmického zákonu vrátí, dřív, než poškodíte sebe nebo zbytečně ublížíte někomu jinému.

Pozitivní na těchto dnech je to, že si začínáme uvědomovat, že JSME. JÁ jsem tady a mám právo na svůj život a své štěstí, své peníze (mnoho lidí ale v tyto dny nemyslí na své zdraví). Je velmi důležité uvědomit si sebe, vymezit si pravidla pro sebe, a vymezit druhým pole setkávání a míru vzájemného omezování. Je důležité vědět, že máme svou hodnotu, někdo má za sebou velká díla, někdo malá díla. Někdo jen vychoval dobře děti a má příjemnou domácnost pro děti a manžela a je v tom šťastný. Jiný postavil domy, sponzoruje útulky, dělá kulturu. Je jedno, jaká malá a velká díla jsme udělali. Dílo, které tvoří životní hodnoty, je i to, co jsme změnili na sobě. Nejen to, jak pomáháme druhým, protože někdy pomocí druhým se stavíme do role oběti, sebeobětování, sebepodceňování a vinění. (Program nezasloužím si lásku, úctu, péči, nebo program budu oblíben, milován, opečováván, uctíván pouze tím, že toto dám druhým.)

Nic nemůžeme globalizovat. Vše je zcela individuální a samozřejmě platí, že:

CO CHCI JÁ PRO SEBE, MUSÍM NEJPRVE NĚKOMU DÁT. To je jeden ze zákonů karmy. Ale nemůžeme dát svůj život někomu, nebo chtít něčí život pro uspokojení našich potřeb.

Když si tedy v tyto dny uvědomujeme, kdo jsme, co chceme a jak se projevíme a co si zasloužíme, dopouštíme se chyby v tom, že většina z nás se nejprve podívá na druhé, jak ho omezují a co by druzí měli, aby…

Jenže prvně se musíme podívat na sebe. Odpustit sobě a druhým za dřívější chování. Pravdivě si uvědomit, co jsme nalhali, koho jsme podvedli, komu jsme nezaplatili, nevrátili knihu nebo hrnec nebo malou finanční částku, komu jsme málo poděkovali nebo vůbec, za pomoc a péči. Pravdivý pohled na sebe je velmi těžký a nikdo po nás nechce veřejně prezentovat  mlžení…,podvody aj., úplně stačí říct to sám sobě. A samozřejmě sjednat nápravu. První krok je odpuštění a druhý krok je radikální rozhodnutí ke změně. Bohužel u rozhodnutí skončí dost lidí a denně se sice znova rozhodne, ale termín projevu v konání odsune na 1.1... na zítra.. na první výplatu.., čímž samozřejmě nefunguje pozitivní zákon karmy a pole neomezených možností a proud synchronicity (shody okolností), které nám pak zametají cestu. Nebe a Země a Bůh  a osud vyžadují čin. Myšlenky nám sílí den ode dne a zhmotňují se, ano, je to tak, nicméně vyslaná myšlenka o záměru nepodpořená činem, byť malým (zavolám, promiň, mám tvou knihu, zapomněl jsem, nebo obálka, T Mobil - dluh, dám tam korunu), se obrací proti nám a naplňuje karmickou nádobu.

Další věc je, že nemůžeme vinit hráče naší karmy (postavy konstelací ). Nejprve se zaměříme na sebe, na karmu minulosti a přítomnosti a uvědomíme si, že někde v našem chování je problém - je nebo byl. My jsme středem našeho života a míra opravdovosti a pravdivosti každou aktuální minutu  nám usnadňuje nebo ztěžuje další dny…

Uvolňují se křivdy z naší paměti, co nám kdo udělal a dělá. Všem nejde o to se negativně se zaměřit na viníka – což dělá spousta lidí, ale právě odpustit mu a zamyslet se nad sebou, kdy jsme někomu křivdili my.

Vzhledem k tomu, že se na sebe díváme jinak, můžeme nabýt mylného dojmu, že křivdy, které jsme spáchali my na někom, mají menší váhu, než křivdy, které někdo spáchal na nás. Jenže o to nejde. Jde o PRINCIP. Odpustit sobě, jim, se všemi si odpustit, neboť každý má svou karmu, svůj osud, své plus a mínus . A jestliže my vidíme teď jen pozitiva v životě pana XY- má tolik peněz… má super rodinu.., neznamená to, že je šťastný, zdravý, úspěšný. Jistě má své mínus, někde..., skryté..., každý to máme. Každý v sobě nosíme své smutky, zranění, neúspěchy. Nikdo nemá šťastnou rodinu, finanční zázemí a zdraví. Kam se podívat, závratné štěstí ve 3 oblastech nemá nikdo. Zatím…ale můžeme se k tomu dostat, když budeme pravdiví k sobě a druhým. Když si konečně otevřeně řekneme pravdu o sobě. Kde jsem teď, jak na tom jsem. Pravdivě přijmout svou vlastní situaci teď a tady. Nějak jsem se do ní dostal a toto je výchozí bod a z něj musím vyjít svými rozhodnutími na myšlenkové úrovni a podpořit to viditelnými činy. Nehledat chyby v druhých, neobhajovat se, nelitovat.

Dnešek změníme už jen malinko.., ale zítřek může být lepší tím, že změny uvedu do praxe už dnes.., neprodlužujte své utrpení, okamžitě zahajte první skutky k nápravě. Za sebe. Každý sám za sebe. Nečekejte od druhých omluvu, nechtějte vítezství, pocit zadostiučinění… "Kašlete" na druhé v tom, co dělají, jak myslí. Přijměte už sami sebe reálně teď a tady s karmou v batohu na zádech a ten batoh si vyprazdňujte. Ať si druzí dělají, myslí, co chtějí, ať vám "ublížili" jakkoliv, batoh karmy si nesete vy a ani pořádně nevíte, co v něm máte a kdo vám tam naložil - především vy sami…

 

 

 

A teď další úskalí těchto dnů:

 

VZTEKY, AGRESE, LAKOTA, SEBESTŘEDNOST.

 

Jsme ublížení, podvedení...životem, společností, druhými.. – to si samozřejmě myslíme. Ale dnešek je výsledkem konání našich předků a konání a myšlení nás. Dnes. Kolektivní myšlenky nás zásadně ovlivňují a mnoho vzteku a agrese není naše, je to odpařovaní z lidí na planetě a my si v těch uvolněných energiích uvědomujeme naše vzteky, nespravedlnosti aj., útočíme na druhé, obhajujeme se, aniž bychom si uvědomili, co je karma, (také to velká část populace neví). Ale jedna myšlenka duchovně založeného člověka je za desítky, stovky tisíce "nevědomých“.  Bohužel, i duchovně založený člověk žijící s vědomím karmy (příčina - následek) je jen ČLOVĚK s emocemi a vlastnostmi. Každý z nás může podlehnout. Moudrost a vzdělání ale spočívá v tom, že ve chvíli ohrožení negativní emocí zabliká světýlko, bacha… to není tvá podstata… to je zkouška...a pak VŮLÍ musíme čelit povahovým sklonům, kolektivní energii, tlaku okolí. Vůlí aktivovat své duchovní vzdělání, svou přirozenost, moudrost a hlas srdce. Pokud selžeme a jdeme do agrese, útoku, vzteku, napadání druhých, dobře, sice jsme nevyhráli nad sebou ani nad druhým, neboť právě toto je prohra, ale máme zkušenost, jak i sebevíc moudrý a duchovní člověk je ovládaný svými stíny, které nezpracoval, kolektivní energií, jak se nechá vtáhnout do problému. Víme, jak to NECHCEME. Zažijeme sami na sobě, jak NE..., a proto o to více musíme chápat druhé, kteří "ujedou“ stejně jako "já".

 

KRITIKA, SOUDY.

 

Jak snadné je hodnotit druhé. Naše rozlišovací schopnost v mozku a srdci se neztotožňuje se schopností vyhledat v druhých chyby a upozornit na ně.. toto je prací terapeuta zabývajícího se karmickými odbloky a prací s podvědomím. Terapeut vyhledá negativa, zdvořile na ně klienta upozorní a sjedná nápravu!!  Pohovorem, úctou ke klientovi, pochopením…a svými schopnostmi a možnostmi (energií, homeopatiky, kapkami, EFT, SRT) NAPRAVÍ v nejvyšší možné míře v nejkratším možném čase odpovídajícím klientově duchovní úrovni a připravenosti.

Tento postup ale v žádném případě neplatí pro "běžného“ člověka. Jakým právem soudíme druhé, když nikdo z nás není bez chyby? Nikdo z nás není zářným příkladem pro druhé. Každá vědma, každý mág má svůj osobní život, kde zažívá totéž, ne-li ještě horší, než "běžný" člověk. Míra zkoušek odpovídá míře duchovna. Čím výš jsme, tím těžší zkoušky charakteru a moudrosti máme. Všichni jsme lidé ve svém životě, a to, že vědma, mág  umí lépe zpracovat karmickou zátěž, neznamená, že je bez zátěže a bez zkoušek.

Jsme v tom všichni, každý podle svých možností, ale všichni.

A cílem je si uvědomit, že karma je tady, evoluce je tady, a my tento stav a vývoj musíme zohlednit a začlenit naprosto stejně jako vývoj elektrotechniky aj.

Jak snadné je odpoutat pozornost od sebe kritikou druhého. Jak snadné je radit druhému. Ale člověk, pouhý člověk, nikdy neví, co je v srdci, duše, v karmě druhého člověka. Nemáme právo posuzovat, proč druhý zuří, krade, lže.. třeba proto, že uvnitř pláče  a už nechce projevit slabost, neboť výchova, společnost mu řekli, když pláčeš, ukážeš slabost, když zuříš, ukážeš sílu. Třeba se cítí uvnitř okradený o lásku…a proto krade peníze a věci...

Samozřejmě nesouhlasíme s tímhle postojem. Nemůžeme lhát a krást a nadávat. Evoluce člověka směřuje k tomu, že začneme jen u sebe. Být příkladem pravdy, upřímnosti a lásky. Pochopení k druhému. Zákon odplaty je v karmě. A odplatu neřídí člověk !!! Odplatu v karmě řídí vyšší síly a nám nepřísluší se do toho míchat. Pokud mě někdo okrade, nemám právo ho okrást na oplátku anebo mu přát, aby byl okraden nebo okrást někoho jiného. O tom nerozhoduji já, odkud přijdou ztráty člověku, který způsobil ztrátu mně. Naopak  - pokud správně pochopím zákon odplaty, který je v rukou Universa, pak ztráty mně způsobené jsou kompenzované příjmem odkudkoliv.  A toto opět řídí Universum. Nemohu si vzít zboží mého zaměstnavatele jen proto, že si JÁ myslím, že ON mi platí málo!! Tímto způsobem se nikdy z karmy nevyhrabeme a krátkodobá úleva a satisfakce je vzápětí kompenzovaná ztrátou na stejné nebo jiné úrovni. Čili pokud já si vezmu, sama ze své vůle něco, co mi nenáleží, protože já si myslím, že na to mám právo, zákonem karmy, což je nyní velmi rychlé - dny, hodiny, maximálně týdny, ztratím něco jiného, například bydlení (domácí mi dá výpověď z neznámého nebo nepochopitelného důvodu).

Soudy, kritiky vůči sobě samému, mají také své nevýhody. Na základě vývoje, znalostí a zkušeností nějak jednáme. Chybně...správně…nějak..,  ale vždy nejlépe, jak si v té chvíli myslíme.. každý hledáme východisko v situaci a hledáme to nejlepší pro sebe. Postup pak vychází z naší úrovně vědomí a vlivu nevědomí - duše, která má také svou úroveň v dané chvíli. Proto se nemůžeme zlobit, když za rok…vidíme, že jsme tehdy mohli jednat lépe, jenže to vidíme později, když už jsme zase moudřejší na úrovni těla a duše. Nemůžeme se zlobit na sebe, to k ničemu nevede. Cílem je to, naučit se hned teď.. jednat a myslet  lépe a lépe a lépe.. abychom sobě a druhým ubližovali co nejméně. Studovat. Denně si něco přečíst a zvážit, jak se ztotožňuje názor autora s mým názorem a s mým pocitem! Názor mohu mít jiný, ale přijde informace.. a  já z ní něco cítím… ano… já to vidím jinak a ten autor mi nabízí lepší řešení.. použiji ho, vyzkouším, anebo naopak, ne, toto mi nesedí..

Naše zdraví, štěstí, láska, prosperita nám ukazují, jaká jsou naše rozhodnutí, naše myšlení, činy. Pokud se někde nedaří, je třeba více nad sebou přemýšlet, více číst, jít na terapii, aby to šlo lépe, snadněji, radostněji. Nedaří se, ok, něco je špatně...

Zamyslet se nad svým životem, ne nad životem druhých. Nedaří se mi, protože on mi dal 60kč na hodinu a ne 120 ..ne, ne…, proč mi dal 60 na hodinu? Když bych měl mít 120? No přece protože jsem loni nezaplatil tomu, kdo pro mě pracoval…aha...honem, omluva...virtuální předání peněz a ve hmotném životě začít šetřit, abych to tomu, koho jsem obral já, poslal co nejdříve..

Slepý řekne, žijeme teď a tady a já jsem teď a tady odvedl skvělou práci, za 120...250kč na hodinu, nebudu vytahovat minulost jsem pravdivý, pracuji poctivě, odvedl jsem skvělou práci v těžkých podmínkách, zasloužím si 250 na hodinu !! A jak to, že mi ten škrt nedal 250? ale jen 80???

Moudrý si řekne, no jo, musím to odžít, omlouvám se všem, ke kterým jsem se takto zachoval, přijímám tuto karmickou zkušenost a prosím o vyřešení mých karmických závazků v co nejkratším čase. S pokorou přijme, odžije. Čím pokorněji a upřímněji to přijmete, tím větší záběr má karmické odžití a vy nemusíte pracovat za 80kč na hodinu roky, ale týdny…

Pokud ale  úzce pojímáte karmu a zákon teď tady, pokud to absolutizujete skutečně na dílčí okamžik, pak se z karmy nevyhrabete.

Teď a tady je jasné, žít skutečně a pravdivě, ale karma se nesmaže za den, za týden!! Karma se začíná mazat…ano…a třeba i milionkrát rychleji, čili jeden čistý den vám smaže dvě koule na noze, ano…, ale ne vše. Nemůžete očekávat, že za svůj čistý láskyplný pokorný den se vše změní a vy dostanete super podnájem a plat a potkáte super partnera, když jste roky lhali, mlžili, neplatili tam, kde jste měli.

 

A toto se nyní hrotí. A ostře. Nezpracované překážky v životě koncentrované rokem 2011 = 4 = Rahu se hrotí. Merkur roku 2012 = 5 sice najde východisko, umožní prosperitu, ale pouze těm, kde si to skutečně zaslouží. Merkur roku 2012 = 5 současně najde cesty a východiska, aby se k vám dostali ti, kterým dlužíte…peníze, lásku, péči. A vy budete odžívat a odžívat…až vám bude zle, pokud rychle neskloníte hlavu a neuvědomíte si, co jste kdy a kde provedli vy! Pokud vaše omluva nebude upřímná, pokud stále vy budete ten ukřivděný, lítostivý, oběť osudu, ten kdo se DNES snaží, ale včera ještě kradl, na takového dojde, neboť Merkur má analýzu a syntézu, organizaci, rychlé řešení, má logiku!!

I karma má svou LOGIKU. Merkur pospojuje drátky k úspěchu  nebo k završení karmy. Vaše dluhy citové, finanční aj. se objeví.. Neutečete. Není to výhružka. Je to upozornění, neboť je čas, ještě je pár dní čas k mírnění následků. Jak nastoupí Drak a spojí se s Merkurem, dostaneme odměny nebo "tresty“. Dostaneme skutečně po zásluze to, co si zasloužíme. I když si myslíme, že jsme skvělí, raději se ještě zamysleme, kdy jsme někoho pomluvili, ošidili, lhali..

Pokud budete vzdorovat zákonu karmy, zákonu numerologie, zákonu čínského zvěrokruhu, je mi vás líto. Tyto síly jsou silnější než my. Silnější než naše myšlenka, čin. Je to zákon nad ZÁKON. A jen pokorným přijetím neviditelných zákonů zmírníme jejich negativní dopad. Tyto zákony se zviditelňují rok od roku. Drak se rozsvítí svým světlem a ohněm. A ukáže vám zákony  Universa. Spravedlnost, skutečnou spravedlnost života. A život na planetě je miliony let.. a život vesmíru je ještě delší. Přijměte to, je zbytečné se bránit a vzdorovat, protože Universum, bůh.. světlo.. nás miluje a chrání. Přestože to někdy nevidíte, miluje nás každý den a je s námi. Dává nám malá a větší znamení. Stačí se zklidnit a vnímat. Otevřít srdce pravdě, pravdě o sobě..

A pak v sobě ucítíte tu lásku.. a Bůh vás vezme za ruku a řekne, pojď, povedu tě, jen mi naslouchej. Nenech se unést zlobou, lítostí nebo sebetrestáním. Zasloužíš si lásku, úctu, zdraví, ale musíš vidět a slyšet srdcem. Nech své srdce, ať tě vede. K poznání a pochopení sebe sama a pak k poznání a pokornému pochopení těch druhých. Nikdo ti nikdy neubližoval. Ty sám sis ubližoval. Ale odpusť si. Neuměl jsi jinak. Byl jsi spoután karmou výchovou.  Ale já ti dávám šanci. Dávám ti světlo a vedení. Nikdy nejsi sám. Jsem tu vždy a všude, ale ty mě neumíš vidět. Nechceš mě cítit, zahlcen svou zlobou a lítostí. Odlož to a buď. Jen BUĎ. A poslouchej mě. Vnímej život a tlukot srdce. V tom je cesta. Buď upřímný a pravdivý a já jsem a budu vždy s tebou. Se mnou překonáš sám sebe a všechny situace. Dýchej. BUĎ...

A já, Simonka, říkám, JSEM s Tebou, Bože. Odpouštím sobě a všem a prosím všechny, aby mi odpustili. Odevzdávám se lásce…

Můžete se připojit…

29.12.2012

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář