Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přítomný okamžik, Dítě

11. 12. 2014

Přítomný okamžik

Dítě

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; J. Ina Pokorná

Prosinec 2014

 

Přítomný okamžik

Žití přítomného okamžiku je správné a hezké, ale současně musí vést k osobnímu rozvoji, tvoření, šťastné budoucnosti proto přítomný okamžit, třeba ruleta, hráčství, alkohol není t o pravé spočinutí a vytváří nové závazky karmy. Karma je zákon příčiny a následku, proto si denně tvoříme karmu svým chováním, pozitivním i negativním.

Dítě

Štěstí a poslání člověka nespočívá v tom, že zplodí dítě, ale že stvoří sebe, najde sebe, příjme svá negativa a mění je, zpracovává. Uvědomí si svá pozitiva, rozvíjí je a nabídne je druhým, jako příklad, pomoc, spolupráci, synergii. Až se člověk najde a je šťastný a spokojený se sebou a v sobě, může ze svého čistého potenciálu stvořit dítě, které nezatěžuje svými b loky, dítě, kterým si nekompenzuje svůj nedostatek něčeho. Takový člověk pak pomáhá novému člověku k jeho štěstí a poslání. Dítě není součást životního plánu, plnění úkolu ani záplata na nedostatek lásky nebo na prázdnotu rodinného života.

Dítě je tu proto, aby šel život dál, lépe a radostněji, moudřeji, aby člověk prožil jedinečnost lásky a sdílení s novým tvorem, dokud ale rodič nenajde sebe a nepřijme se, plodí poškozené a svými bloky a geny zatížené dítě. Nejprve tedy práce na sobě a pak „práce na dítěti“