Jdi na obsah Jdi na menu
 


Manipulace nemocí

4. 2. 2015

Manipulace nemocí

MVDr. Simona Müllerová, 31. ledna 2015

 

Lidi chtějí zdraví, chtějí mít zdravé dokonalé děti. Při pohledu na nemoc mají strach, pocit selhání. Někdo nesnese, když druhý trpí, jiný má pocit bezmoci, selhání. Vypadá to, jakoby hodnota rodičů spočívala ve zdraví…kráse…úspěchu jejich dětí. Přikládají zdraví velký význam, ale jiný, než má mít.

Zdraví je přirozený stav, nemoc je ale hlas, že něco není v pořádku. Rodiče se snaží nastolit zdraví dostupnými možnostmi zvenku: tabletami, operacemi…všemožnými vyšetřeními. Na druhou stranu se velká část populace věnuje lidem nemocným, zatímco zdravé přehlíží; důležitost, pozornost se pojí s nemocí. Dále děti – nemocné mají více lásky a péče; zdravé dítě nabyde dojmu, že je výhodnější mít nějakou nemoc. Stejně tak staří lidé upoutávají pozornost nemocí. Děti je musí navštěvovat.

Všeobecný tlak je, že nemoc umožní pocit důležitosti, péče, pozornosti, čímž vzniká pocit, že čím více jedinec nemocný je, tím důležitější je pro blízké!, tím více času a pozornosti mu věnují. Proto se posilují programy v nevědomí…deficit lásky, péče a pozornosti se chybně projektuje do nemoci, čímž nemocný jedinec má péči, blízcí se o něj bojí, cítí, jak je důležitý. Zdravého přehlíželi.

Nemoc je vlastně manipulace okolím, donucení blízkých k péči…a věnování času.

------------------

Korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová, homeopatie, SRT, karma, adaptační techniky v Českém Krumlově, mobil: 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz