Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod na terapii

25. 5. 2014

Návod na terapii

MVDr. Simona Müllerová, 25.5.2014

korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová

Navodit vzpomínku štěstí, nebo zdraví, lásky, finančního zabezpečení. Buňky si pamatují vše, co prožily. Vědomá vůle rozhoduje o tom, jaké vzpomínky navozujeme. Zrady, křivdy, samotu, nedostatek, nebo bezpečí, lásku, zdraví, důvěru. Je nutné vědomě řídit výběr vzpomínek a výběr pocitů. Příklad: vybírám, volím vzpomínku, představu zdravé sliznice, kůže. Kdy to bylo, jak jsem se u toho cítila, bezpečí, zdraví, pohoda, jistota. Zbavit pocit vnějších podmínek – příklad: zdravá jsem byla u moře a s určitým člověkem. Odloupneme místní, časovou a osobnostní podmínku od pocitu, ponecháme pouze pocit, v našem případě zdravou sliznici, kůži, hebkou, vláčnou, pružnou, vypnutou atd. Přizpůsobíme pocit nynější situaci, jsme jiní, jinde, druzí jsou jiní. Prostředí, např. moře, přítomnost partnera, klid, nemohou podmiňovat ten pocit. V danou dobu byly pomůckou pro prožití pocitu, pro nastavení stavu, pocitu zdraví. Totéž platí o podpoře, pomůckách, při stavech finančního bezpečí, sexuálního uspokojení atd. Evoluční člověk se učí nastavit si pocit, jeho vlnovou délku, jako například u radia Kiss. Vibrujeme určitou frekvenci, pocit, zdraví. Vysíláním určité frekvence začnete přitahovat lidi, tvořit situace podobné nebo stejné frekvence, viz Zákon rezonance, proud synchronicity. Dnešní evoluční doba nám umožňuje mnohonásobně zrychlit a zefektivnit všechny procesy, hojení, zabezpečení aj. Pokud k tomu přistoupíme podle pravidel doby. Příklad: film v novém PC nespustíme ovládačkou na TV, sms v androidu nenapíšeme, když psaní podmíníme mačkáním kláves. Když si ponecháte stará pravidla, postupy a pocity, nevyužijete potenciálu doby a neuvěřitelných tvůrčích možností.

V převykání sebe je potřeba být shovívavý, ale důsledný, disciplinovaný. Za sedm dní denní práce jsou malé efekty malé! Ale jsou. Za dva měsíce jste z nejhoršího venku a otvírají se vám nové cesty. Za dva roky vypadáte jinak fyzicky, mění se práce, obydlí, všechno. A vy se cítíte naprosto jinak. Když si nebudete brzdit vývoj. Máme pozitivní i negativní spouštěče. Navodí nám vzpomínku. Např. vidíte podobného člověka, co vás okradl. Umíte vyvolat pocit vzteku, lítosti, nedostatku. Vidíte podobné auto, ve kterém jste jeli s milovaným člověkem. Místo pocitu lásky zase navodíte pocit, že jste o lásku přišli.

V genetické informaci máme uspaný samo opravný postup na úplně všechno. Zvyšováním vibrací, produchovněním sebe, se nám postupně otvírají další části genů, nejen oprava rozdílné kůže. Čím snáz připustíme vývoj člověka, rozšíření vědomí a vnímání, tím snáz duch otevře samo opravné procesy a zahojí rány na srdci, křivdy aj. Ve 2014 nemůžeme setrvat v názorech rodičů, prarodičů, popíráním vývoje viditelného i neviditelného. Tím ukazuji na

dlouhodobé poškození našeho přístupu. Tento postup nevede ke štěstí, protože lidi se málo cítí šťastní, neumí primárně navodit štěstí, podmiňují ho vnějšími podmínkami, osobami, místem. Přitom jde o vnitřní stav. Vědomá vůle nám pomůže vyjít z kruhu, než se dostaneme do nových zvyklostí. Prostředí nám pomáhá, ale i škodí. Vědomě musíme vyhodnotit, co z prostředí přijmeme jako pomůcku, radu, slunce, písničku… Je to jen pomůcka, dokud to neumíme sami. Stejně jako terapie, homeopatika, cvičení. Pomůcky potřebujeme, zatím, ale s vědomím, že směřujeme k umění nastavit svůj vnitřní pocit bez nich.

Vždycky máme volbu. Uspokojíme se, krátkodobý prožitek, třeba jídlo, pivo, nebo budeme pracovat na dlouhodobém stavu, zdraví, štíhlosti, co přinese rozhodnutí, jak dlouhý pozitivní pocit nám donese, jaký vývoj skýtá rozhodnutí, které právě děláme. Posouváte se? Jste šťastní? Úspěšnější? Pokud ano, pak se rozhodujete správně, pokud ne, je potřeba některá rozhodnutí změnit.

Člověk si musí uvědomit, že nejprve je potřeba změnit sebe. Pak se změní prostředí. Pak se stáváme nezávislí na podmínkách a prostředí se svobodně připojuje a podporuje nás, aniž bychom na něm lpěli. Pokud měníte prostředí a nemáte vyřešený postoj v sobě, opakuje se v jiných podmínkách.