Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skok do neznáma

9. 7. 2012

Skok do neznáma

Simona Müllerová, 19.6.2012

Ano, já vám rozumím, chce to připustit nový pohled, nové řešení, skutečně k sobě nechat přijít něco, co je nové, co neznáte. Neprogramovat se jen možnými řešeními, které už znáte, osobně, z knih, atd.., nechat něco úplně nového v sobě zrodit a díky tomu se osvobodit, novým a nečekaným způsobem.

Váš úkol bude být vděčná za to, co máte teď: za práci, domov, celkem zdraví, krásu, zdravé dítě a psa. Vděk…a tak a ještě lépe s úsměvem.

Další úkol: nechat k sobě intuitivně přijít nové pocity a nezaplašit je rozumem nebo přílišnou analýzou, nechat je dojít a prozkoumat, zlehka nechat nový pocit ve vás zrát, rozvíjet se a pracovat s vámi. Pak zjistíte, že se vlastně NIC nestane, když myslíte, konáte, cítíte nově, naopak, je vám v tom volněji, příjemněji… , jakmile projdete několika zážitky tohoto typu, budete více a více otevřená vnitřnímu vedení a vyššímu vedení. Ztuhlost, brnění…odejde…

Máte pořád snahu držet věci pod kontrolou, dělat je po svém, bránit se, ale já bych chtěla, abyste proplouvala událostmi, s nimi i proti nim, ale lehce a pružně, abyste věděla, kdo jste a co chcete, a když to nevíte, nechat opět pocity k sobě přijít, dovolit si ucítit, že jste možná někdo jiný, než si myslíte a než tak moc chcete udržet. Co se stane, když budete jiná??? Co se stane, když budete jinak myslet, konat? Co se stane, když řeknete názor? Co se stane, když druhý řekne názor?

Žijte, ciťte, mluvte svobodně a nebojte se, že někomu ublížíte a nevztahujte osobně to, co říkají, cítí druzí. Teď jste středem svého života vy. Máte právo na názor, na postoj, na pocit…a to je vše, je to váš názor, který jen tak řeknete a žijete. Druzí to mají také tak, není nutné se shodnout, můžete někoho milovat, být s ním…pracovat s ním perspektivně, i když máte jiný pocit, jiný názor. Nejde změnit sebe nebo jeho, přizpůsobit se druhému, jde o přijetí sebe a jeho, přijmout se takoví, jací jsme teď a tady, dnes a dát sám sobě možnost se změnit, protože JÁ chci, dát šanci druhému se změnit. Žádná očekávání…od sebe... od něj…od nich. Nechat je žít a sebe žít.

Když něco chcete, udělejte to hned, nečekejte až.. až zhubnete, až přestanete kouřit (příklad), až se naučíte anglicky…udělejte malý krok nebo i velký hned, když to v srdci cítíte. Nemusíte všechno řešit ani za vše zodpovídat.

Zodpovídáte za své teď a tady, za to, co děláte a myslíte a cítíte právě teď, v tuto chvíli, to je jediná zodpovědnost k sobě, ke svému životu.

Příkladem ukažte druhým, že to jde jinak, než si myslí oni a než jste si myslela sama. Evoluční stupeň na Planetě nám dává nová pravidla a nové možnosti. Je úplně zbytečné žít pod vlivem strachu, překonaných, nefunkčních (a omezujících) vzorců chování a vyhodnocování událostí, posuzování druhých. Jenom si dovolte, ať je to jinak, na těle, v mysli, v srdci, na duši... Strach z neznámého je běžný strach a má ho každý, ale v okamžiku, kdy ho překonáte, odejdou bolesti, starosti. Ten, kdo je čistý v srdci, může udělat skok do neznáma, pole neomezených možností připraví peřinku, do které spadnete. Jste v bezpečí. Máte pročištěnou karmu, jste na duchovní cestě, máte svého guru, můžete skočit...a sledovat lehkost letu.