Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolektivní vina

9. 7. 2012

Kolektivní vina

Simona Müllerová, 8.7.2012, z terapií klientů

Bolest byla za všechny životy a lidi v rodině, zbytečně velká, ale měla Vás dovést k situaci, kdy všem odpustíte a uvědomíte si, že každý je někdy někde nějak zraněný a jedná na základě bloků, které má z rodiny a z karmy. Nejsme k sobě opravdoví, protože to neumíme a bojíme se. Žijeme přejaté obecné vzorce chování a nutíme se cítit podle přejatých vzorců…když si dovolíme cítit a jednat jinak, nastoupí vina. Tohle je neaktivní kolektivní program.

Každý člověk má právo se nějak chovat a my nemáme právo toho člověka odmítat, ať dělá cokoliv… Každý z nás občas někoho nepřijme, ani nám to nedojde, prostě na základě čehosi vyčleníme člověka z našeho života. Buď proto, že nás zdánlivě trápí, nebo se nám něčím nelíbí, nebo nás štve..atd. Jenže doba nás učí přijmout každého takového, jaký je, neboť my sami chceme být přijímáni takoví, jací jsme. Jelikož kořen je v tom, že nemáte přijaté sami sebe, výhrady k vzhledu, povaze.. a jsme zase u kolektivní viny, nejsem přijatelná, nejsem přijímaná, protože… Vliv rodičů a měřítek z dětství, přijatelnost člověka daná pravidly, které někdo vytvořil, co je in, co není, i když si věkem stanovíme svá pravidla. Nejsou kompletní a neumíme je obhájit, zcela, přede všemi. A vztek na sebe a na druhé, zejména na druhé, kteří v nás vyvolávají pocit nedostatečnosti, nepřijatelnosti. Jano, tyhle základy máme v sobě všichni. Terapie nás z toho vyvádějí, mít svou hodnotu a najít hodnotu v každém. Znásilnění, sexuální obtěžování máte v karmě, měla jste, už nemáte, už je tam jen omezování osobní svobody. Velitel, vůdce, kolonizátor v karmě vás nyní omezovali, okupovali, brali si vaši zemi, vaše tělo. Jako vy kdysi Afriku, Ameriku, a ještě něco...brala jste si půdu, nemilosrdná k domorodcům, čili nepřijetí rasy, národa.

Individuální vina se posiluje kolektivní vinou, vše vede k tomu mít lidi pod kontrolou, jde o moc, středověké programy, náboženství, moc, vinit druhé za své neštěstí. Máte v energetickém zápise. Není to vaše, je to vtisknuté z mámy, linie žen nesla oběť a vinu, když otcové rozhodovali o sňatcích…čili o lásce. Láska neměla místo ve vaší rodině, genetická paměť, ani úcta, po otci máte neúctu a nerespekt k druhým. Tomu čelíte, ale vedlo to k vinění druhých za váš osud. Po dnešku budete úplně jiná, naše původní terapie byla začátek, nastavení vás, základní odbloky, dnes jste dostala na frak, na úrovni těla a duše, ale hlavně vaše nevědomé programy, co vám bránily ve svobodě a skutečně radostnému pochopení souvislostí... Zatím jste chápala vůlí, silou, rozumem a moudrostí, po dnešku pochopíte srdcem. Najednou se rozbřeskne, protože mrak viny, role oběti, souzení druhých a pocity křivdy budou pryč. V nových podmínkách těla a života se zaktivují nové geny, tedy staré geny, ale uspané, prostě dojde k proměně na genetické a energetické úrovni u vás. Kámen spadne, uvidíte více barev a jasnější kontury…