Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karma, zákon příčiny a následku

11. 4. 2012

Karma, zákon příčiny a následku
Simona Müllerová, 5.4.2012
Akce a reakce. Je nutné si denně uvědomovat, že se nic neděje bez příčiny, že jsme zadali impuls k tomu, co se nám děje. Novodobě, jak píše pan Redfield ve svých knihách, jsme v proudu synchronicity, neboli ve shodách okolností. Shody okolností jsou pozitivní nebo negativní. Pokud jsme pravdiví a řešíme si karmu, pak se dostáváme do pozitivního proudu shod okolností a vše včas stihneme, snadno vyřešíme, překvapivě vyřešíme...
Pokud máme velkou karmickou zátěž - z předků, z inkarnace, z přítomnosti (právě jsme vyrobili parádní lež.. , něco ukradli..), pak nás karma zastihne a míra trestu je úměrná: 1.- našemu pocitu viny, (čím více se viníme, tím více se pak trestáme) , 2. - nevědomému programu sebetrestání - můžeme se trestat za jednu vinu i stovky let…stovky životů...na těle , duši.. , 3. - uvědomění si problému, omluvě, nápravě, kterou sjednáme – čím dříve, tím lépe.
Mnoho omezení a programů si vytváříme nevědomě, kdy ve chvílích smutku, zoufalství, beznaděje vyřkneme něco velmi emotivně vůči sobě nebo jinému, čím vyšší, silnější je emoce, tím větší pozitivní/negativní vliv má prohlášení, výrok….uřknutí..
Pokud toto prohlášení máme ke skupině lidí, vyvoláme u celé skupiny reakci, obvykle na okamžik souznějící s námi a vytváříme kolektivní program, který nám vlastně ubližuje.
Příklad- sníte obrovskou zmrzlinu a řeknete kámoškám: já jsem se tak nacpala, mám břicho jako balón, všechny se nad tím zamyslí, že máte břicho jako balón a vyšlou tu myšlenku k vám…přestože se k tématu již nevracíte, bylo vyřčeno a myšleno a vše, co se vyřkne, myslí více než 3x,. zhmotňuje se, čili už vám roste břicho jako balón..
Kolikrát řeknete o svém manželovi, že je líný, nemožný atd.., a zejména kamarádkám. V sms, na chatu.. a kolik lidí se to o něm dočte, čili jednak to čtou.., jednak na to pomyslí.., i když pak zaujmou třeba jiné stanovisko, prošli tímhle myšlenkovým proudem, který posiluje lenost vašeho manžela. Tak vznikají kolektivní myšlenky a programy, které se obrací proti jednotlivci.
Tímto způsobem si sice čtenář a posluchač nevytváří karmu a trest, protože se toho obvykle neúčastní, ale poškodí vás. Pokud se kamarádky zapojí do debat o břiše, jídle a líných mužích a soudí, kritizují…, pak si plní svou karmickou nádobu přítomnosti a mohou očekávat břicha a líné chlapy taky.
Všimněte si, kolik času strávíte rozebírám šťastných událostí.., pár minut... nadšeně sdělíte udělala jsem zkoušku, lidé vám pogratulují, upřímně nebo neupřímně vám to přejí... a hotovo..
Ale když ji neuděláte, máte smutek a lítost a už jedete... už potřebujete svůj smutek sdílet s více lidmi. Zejména ženy - sms, chaty, kávičky, vínečko... a živíte smutek, lítost, sebelítost, zlobu…až naroste jako balón... a omámí vás, už pak ani nemůžete vnímat reálně svět, protože jste úplný chudák.
Muži neřeší chatem a sms…, muži si spíš dají pivo nebo panáka, čím nachytají démony alkoholu a jiné negativní entity, které ho obsadí a vedou ho k výrokům, kterými ubližuje svým blízkým, kterými ubližuje sám sobě. Domněle si dodává odvahu a útěchu.
Ani jedno řešení není správné. To správné řešení je ale to nejtěžší a neposkytuje rychlou pomoc. Bohužel poskytuje pomalou pomoc, zato ale může být i trvalého rázu a hlavně nepoškozuje.
To je zamyšlení se nad sebou: proč tak jednám? Proč se mi to stalo? Proč jsem neudělala tu zkoušku (autoškolu, na škole nebo cokoliv)? Proč se lidé ke mně tak chovají, když já…?
Pokud nenajdete v tomto životě důvod, proč se k vám tak chovají, proč se vám to stává, proč vás zas vyhodili z práce, pak je potřeba nahlédnout do minulého života. Buď požádat duši, ale ta může být také zanesená karmou, nebo požádat archanděla nebo boha nebo matku přírodu, aby vám zprostředkovali prozření, uvědomění si problému, nalezení kořene. Info přijde ve snu, ve vidění, v náhodném čtení, náhodném rozhovoru - čili ve shodě okolností a ve vědomé konverzaci.
Vědomá konverzace je další termín Redfielda, a znamená mluvit s druhými tím způsobem, že v nich probouzíte zájem, duchovno a nakonec jejich vlastní moudrost uvolněnou splynutím duší, channelingem nebo rozvzpomenutím se. Současně se tak i dozvíte, co potřebujete sami vědět.