Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové principy doby

19. 1. 2014

Nové principy doby

Autor: MVDr. Simona Mullerová

Editace: PhDr. Lucie Baronová

Zejména v Ketuovi – rok 2014=7=Ketu, tj. číslo osvobození se od karmy a společenských vzorců. Ještě více než v minulých letech budete tlačeni k překonání rodinných, skupinových, národních nebo kolektivních vzorců jednání a myšlení a šablon pro rodinné vztahy, rodičovství, lásku či pracovní vztahy.

V důsledku toho pravidla a vzorce rodin nebo společnosti padnou a každý pár nebo skupina v pracovním kolektivu bude mít svá naprosto individuální pravidla ideální právě pro ně. Takže již nepůjde tvořit a řešit situace (např. otěhotnění, svatbu, krádež či vzájemnou spolupráci) obecně podle dosavadních vzorců rodičů, sousedů či politiků, ale je nutné přijmout naprosto individuální variantu. Může být tak jedinečná a odlišná, že se s ní bude ledaskdo těžko srovnávat. Jako nezvyklé uvedu například manželství, kdy muž je o 30let mladší, nebo kdy zloděj nebude potrestán, protože jako vykonavatel karmy ukradne paměťový předmět, který majiteli škodil a brzdil ho ve vývoji.

 

Další novinka je, že to, co chceme, je potřeba vyslovit, vytvořit a předat vyšším silám, respektovat boží plán, osud, plán duše a plán osobní a požádat Síly země a nebe o jejich sladění, přijmout pak nabídky, které se skutečně nemusí shodovat s našimi představami. Pokud je rozpor zásadní, pak je potřeba navštívit terapeuta, který to vysvětlí. Například přání mít partnera, který má práci - a přijde partner bez práce. Proč to tak je – např. lekce o bezvýhradném přijetí, o prvotním hodnocení lásky. Pokud lekci zvládnete, najde si partner práci ještě lepší, než bylo původní přání.

 

Být pravdivý – naprosto nejtěžší úkol dnešní doby. Říkat pravdu, když většina populace není připravena a pravda v nich vyvolá mnoho negativních reakcí. Jenže v dnešní době stejně bude každá lež odhalena a nalhaná negativa budou ještě horší, než kdyby se pravda zjevila hned v počátku. Postupně dojde k tomu, že se lidi budou chovat tak, že nebude problém tu pravdu říkat.

Uvědomit si, že těla reaguji i na nehmotné struktury bytí, a že naše pocity, nás lidí, jsou dány i mimosmyslovým vnímáním, proto je vztek, lítost, radost často neadekvátní reálné hmotné události. Připuštění toho, že tělo člověka je adaptované na využívání mimosmyslového vnímání a širších úrovní nám umožní konat lépe, snadněji, úspěšněji a radostněji a postupně se to naučit jako běžnou zvyklost, vlastnost být jednoznačně pozitivní, prvotně vidět pozitiva. Protože vysílání negativ znečistí pozitivní událost a ještě zhorší negativní událost, je třeba převzít zodpovědnost za své myšlení a činy. Vědět, že to, co vyšlu, hned sklidím. A to hned. Boží mlýny nyní melou velmi rychle. Je to výchovný proces Pozemšťana v tomto evolučním stupni.

Odpoutat se od rodiny krve, přestat lpět na rodinných tradicích a prokazovat úctu lidem podle zásluh a ne podle rodinné příslušnosti. Najít rodinu duše, ve které dojde ke skutečnému naplnění a prožitku celistvosti.

Odejít z nefunkčních vztahů, věřit, že když opustíme neuspokojivou práci i nevhodného partnera, uvolníme prostor něčemu novému, že doba nám pomůže. Taky může být problém v tom, co je funkční a co ne, neboť odpor k práci u pásu, pocit degradace, nedocenění, malé mzdy je chybné opustit, když má člověk dožít pozemský prožitek malé každodenní práce – jde o úctu k práci jako takové a poznání hodnoty peněz, jde i o přístup k lidem, kteří u pásu sedí – uvědomit si hodnotu peněz, hodnotu práce, hodnotu člověka a mít úctu ke všemu a všem. Pak nadejde čas k získání nové práce s lepším postavením a finančním zařazením. Rozbor funkčnosti může udělat terapeut. Někdy člověk utíká před malou každodenní (dělnickou) prací z pýchy, z lenosti, z povýšenosti, jindy v ní setrvává z lenosti převzít zodpovědnost v jiné práci, funkci, nebo je za tím malá sebehodnota. Vše má svůj čas a numerologie nebo karmická terapie jasně ukáže, dokdy a proč kde setrvat. Stejně tak služba v partnerství může být karmický závazek péče o člověka, o lidi. A může být dávno odžit a člověk, který se rodině obětoval, už musí začít žít svůj život.

Vždy vzít zodpovědnost za rozhodnutí a čin, umět se přiznat, umět přijmout následníky a začít se chovat tak, aby pravda byla volně šiřitelná, nevinit druhé, nehrát si na oběť osudu a připustit, že nějakým způsobem za to můžu já sám. Pak se dá vše řešit a rychle změnit.

 

Výchova dětí, nová pravidla. Dát dětem řád a disciplínu, aby se mohli pak začlenit do kolektivu, nejen škola, ale i pracovní tým. Rozmazlené děti, se kterými rodiče vedou prosící a přemlouvací dialogy, těžko vyrostou ve schopného týmového pracovníka, buď budou bezohlední šéfové nebo nepoddajní podřízení a nebudou šťastní ve skupině lidí. Současně respektovat sklony dětí v jídle, zálibách. Naučit děti přiměřeně kultivovanému chování, ukázat jim denní zvyklosti hygieny, cvičení, vzdělávání svým příkladem. Chcete jen to, čeho jste sami schopni a ukážete to dětem. Dnešní děti mají buď mnoho svobody a bezvládí, a následně se od nich očekává dokonalost, přitom je nikdo nic neučil. Druhá skupina jsou děti těžce pod despotismem rodičů, kdy představy rodičů jsou vnucovány dětem, jako to nejlepší pro ně.

Pokud požádáte Síly dobra o pomoc a vedení, rozhodně se vám ho dostane. Vnuknutí myšlenek, přečtení stránky v knize, hovor se známým. Info vždy přijde. Kdo chce slyšet, doslechne se. Nebojte se požádat vyšší síly o pomoc, radu, podporu, ony tu od toho jsou a my se máme dostat na jejich úroveň, takže je potřeba být s nimi v týmu.

Mít v rovnováze význam a poslání duše a účel evoluce těla. Zacházet s obojím s láskou a úctou. Pečovat o tělo i duši rovným dílem.