Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chyby, viny, vděk

22. 3. 2014

Chyby, viny, vděk

MVDr. Simona Müllerová

Korekce, Ina Pokorná

 

 

V dualitním polaritním Vesmíru a způsobu života na Zemi to zatím funguje tak, že jedině oddělením, ztrátou lásky, zdraví, peněz si uvědomíme vděk, plnost, štěstí při jejich znovunalezení. Šťastný je ten, kdo má oddálení krátké a poučení rychlé a déle a plně spočine období hojnosti, lásky, zdraví, finančního bezpečí. Čím déle udržíte pocit štěstí a vděku za tyto dary, tím kratší a méně bolestivé budou polarizující období ztrát, období ztrát je k tomu, aby si člověk uvědomil, co je důležité, a aby si více vážil darů, když je dostane.

 

Ten, kdo nemá, nebo ztrácí dlouhodobé a opakované dary pozemského života, by se měl zamyslet nad tím, jak myslí, jak se chová, jak svým denním postojem tvoří své dnes a zítra, jestli má dnes vděk a úctu k lásce, zdraví, financím,nebo to bere jako samozřejmost. Pak ztrácí to, čeho si nevážil. Dostane vždy další příležitost, nekonečně mnoho, ale každá další je těžší, protože se musí napravit škody minulosti. Každý den se dá začít znova, lépe a jinak, chyby jsou proto, abychom se poučili a neopakovaly je. Opakování chyb bez viditelné nápravy vede k trvalé ztrátě zdraví, peněz, lásky, znovunastolení hojnosti vyžaduje radikální obrat a přijetí pravdy o sobě, sebereflexi.

 

O něčem sníte, něco si přejete, lásku, peníze, zdraví a přijde příležitost, první semínko, první záblesk a vy ho neuchopíte, protože je malý a zdá se bezvýznamný, čekáte na něco velkého, průlomového, zázrak, znamení, ale všechno na světe pochází z prvního, úplně malinkého semínka. Z jednoty světla, fotonu, iontu, buňky. I člověk, i láska, úplně všechno vznikne z nepatrného mála, které uchopíte a pěstujete, kde všude přehlížíte ta semínka, která na vás padají? Která vám někdo předloží na dlani? Vaše první semínko jen záblesk, něco nového, jiného, zase to minete? Zase vám bude to semínko málo? Vaše vzory jsou už vzrostlé stromy, ale i ony před rokem, deseti lety byly jen semínky.

 

Chybování je příležitost k vývoji. Pokud uděláme chybu, je potřeba se zamyslet, poučit a omluvit a jit dál. Jinak vina je na nic, nepřináší řešení ani poučení. Hrabat se v minulosti, v chybě je ztráta času. Nasadit konstruktivní řešení a napravit a změnit to má smysl. Chyba se pak stane hnací silou ke zlepšení. Proto je chybování správné a přirozené, pokud vede k nápravě, poučení, rozvoji a pochopení mysli.

 

 

Snaha mít svobodu může vést k bezvládí a ztrátě disciplíny a organizace. Svoboda musí být v rovnováze s disciplínou a plánem, a to v pracovním i osobním životě, protože v každém vztahu na sebe napojujeme další lidi, se kterými se potřebujeme protnout. Jen velmi duchovní lidi se potkají bez plánu v proudu synchronicity. Pokud vyžadujete dodržení dohod, kdy dojde opravář, kdy dostanete výplatu, potřebujete i opravářům a jiným říct, kdy přijdete vy.